PENAVA IZMEĐU REDAKA SVE OTKRIO! Sad je jasno što planira napraviti Plenkoviću

08.10.2019. 09:05:00

“Što je Zagreb? Legitimno je da svatko ima svoje mišljenje i donosi svoje zaključke. Naravno da uvijek tu postoje zakoni i pravila igre koji vrijede. Kad bi se svi pridržavali pravila igre, onda mi ne bi bili u problemu. Netko si je našao da stavi mučene logoraše na stranu i da krene Ustav čitati od kraja. Doživljavamo to na način da se ne poštuje niti grad, niti nas”, riječi su ovo vukovarskog gradonačelnika iz HDZ-ovih redova, kojima je još jednom neizravno kritizirao rukovodstvo svoje stranke predvođeno šefom Andrejom Plenkovićem.

U Gradu heroju, ali i izvora bliskih Penavi sve se glasnije progovara o tome kako vukovarski gradonačelnik ozbiljno razmišlja o tome da se upusti u utrku za predsjednika svoje stranke. A da s Plenkovićem nije u najboljim odnosima javnost svjedoči više od godinu dana. Diskretno medijsko prepucavanje, vukovarski prosvjed, ali i prozivke vlade zbog Milorada Pupovca, samo su neke od tema s kojima je Penava pokušavao izazivati Plenkovića koji mu nije ostajao dužan dajući mu do znanja da je on taj koji vodi stranku i Vladu te da u tom smislu nikome ne dopušta da mu se petlja u posao.

Na Plenkovićevu stranu, stao je i Branimir Glavaš tvrdeći da iza Penave stoji Milijan Brkić, drugi čovjek vladajuće stranke koji s premijerom Plenkovićem nije u najboljim odnosima, što uostalom odavno nije tajna. Tko god da bio iza Penave, on srca konzervativnih birača uspješno osvaja, za razliku od Plenkovića čije se rukovođenje oslikalo u četiri osvojena mandata na europskim izborima, nakon kojih se bacio u bjesomučnu potragu za crnim labudovima, čiji identitet do danas nije prokazan.

Da se Penava polako, ali uspješno uspinje po stranačkim strukturama, svjedoči njegov angažman u kampanji predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koji je Plenkoviću teško pao, no upućeni tvrde da šefa Vlade o tome ionako nitko ništa nije previše niti pitao. U političkim kuloarima šuška se da vukovarski gradonačelnik u tandemu s osječko-baranjskim županom Anušićem i još nekoliko istaknutih slavonskih HDZ-ovaca radi na tome da se na unutarstranačkim izborima koji bi se trebali odviti u proljeće stranačke doajene bliske Plenkoviću – Tomislava Čuljka i Vladimira Šeksa otprati u političku mirovinu.

U jednom djelu stranke sumnja se da su baš predsjednički izbori uvertira u to da Penava najavi kandidaturu za šefa stranke. Koji je Penavin dugoročan plan, za sada znade samo on, no svakako je zanimljivo spomenuti kako je otpočeo proputovanje po Hrvatskoj pa je tako posjetio i Sinj, gdje se odvijala čuvena Alka, a gdje je pored svih okupljenih državnika baš on pobrao najveći pljesak.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Iva Međugorac, Foto:Božo Radić/Cropix

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.