Penava: Nije bilo razuvjeravanja, prosvjed se održava

20.09.2018. 18:15:46

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava nakon sastanka predstavnika braniteljskih udruga s ministrom branitelja Tomom Medvedom kazao je kako ih nitko na tom sastanku nije pokušao razuvjeriti te da će prosvjed zbog neprocesuiranja ratnih zločina u Vukovaru 13. listopada sigurno održati. Penava je novinarima kazao kako je na sastanku skoro 95 posto stavova bilo isto, tj. da su se u većini stavova svi složili. Ponovio je kako prosvjed nije uperen protiv hrvatske vlade i premijera Andreja Plenkovića, već protiv institucija koje ne rade svoj posao. Upitan o mogućim političkim posljedicama za njega od HDZ-a rekao je da svatko odgovara za sebe i da svatko nosi svoj dio odgovornosti. Naglasio je da taj skup nikako nije s ciljem razdvajanja hrvatskih branitelja. Također je rekao da nije pratio izjave Milorada Pupovca iz Sabora. Penava i ostali predstavnici udruga bili su više od tri sata na sastanku s ministrom Medvedom, a očekuju se izjave i nekog od predstavnika braniteljskih udruga. Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.