Petir o Veljku Mariću: Josipović sam sebi ne vjeruje!

08.04.2015. 09:23:38

Petir o Veljku Mariću: Josipović sam sebi ne vjeruje! Zato je i povukao zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o ništetnosti ''Problem je što Vlada i Ministarstvo vanjskih poslova nisu u okviru screeninga 23. poglavlja uspjeli uvjeriti Komisiju i neke države članice da nije riječ o bilateralnom pitanju. Srpski zakon pravni je hibrid i primjer kršenja međunarodnog i kaznenog prava te dobre europske prakse'', navela je. HSS-ova Marijana Petir ima desetak mjeseci mandata u Europskom parlamentu. Proteklog Božića je posjetila hrvatskog branitelja Veljka Marića u zatvoru u Srijemskoj Mitrovici. U intervjuu za Večernji List kazala je kako se i Veljko Marić i ona nadaju kako će sporni zakon biti izmijenjen i kako će se omogućiti Marićev transfer u Hrvatsku. Osim transfera nadaju se poštenom suđenju za hrvatskog branitelja koji je u srpskom zatvoru. ”Bivši predsjednik Ivo Josipović tvrdi da bi Veljko Marić odavno bio u Hrvatskoj da bivša HDZ-ova vlast nije donijela Zakon o ništetnosti. Da gospodin Josipović sam sebi ne vjeruje svjedoči i činjenica da je na kraju svog mandata povukao zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o ništetnosti. Problem je što Vlada i Ministarstvo vanjskih poslova nisu u okviru screeninga 23. poglavlja uspjeli uvjeriti Komisiju i neke države članice da nije riječ o bilateralnom pitanju. Srpski zakon pravni je hibrid i primjer kršenja međunarodnog i kaznenog prava te dobre europske prakse”, navela je. Petir je rekla kako su HSS i HDZ potpisali stranački sporazum o suradnji za europske, predsjedničke i parlamentarne izbore. Navela je kako ima na umu da je dobila 43. ooo preferecijalnih glasova na europskim izborima i smatra kako su na predsjedničkim izborima ”ostavili srce na terenu”. Logično joj je kako će se sve to vrednovati jer HSS s HZD-om obnaša vlast u većini županija.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.