Petrinja: Otkrivanje spomen ploče sa likom dr. Franje Tuđmana

17.08.2018. 08:52:07

  Dana 25.08.1991. u ranim jutarnjim satima, prvi predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman posjetio je grad Petrinju i sa čelnim ljudima grada, hrvatskim braniteljima i policijom popio kavu ispred hotela , zanimajući se za trnutnu vojno-političku situaciju. Domaći srbi potpomognuti srbo-četničkom aveti iz Srbije, Crne Gore i dijelova Bosne kao i onih iz inozemstva, uveliko su već tada razorili okolna Hrvatska mjesta ubijajući sve što je hrvatsko nadajući se, sa svojim ratnim zločincem Miloševićem stvoriti veliku Srbiju. Poslije provedenih razgovora sa navedenima predsjednik Tuđman inzistirao je da posjeti prve linije grada Petrinje, izabravši onaj najteži u selu Pecki, do kojeg je bilo rizično doći, a kamoli provesti neko vrijeme na njemu sa izabranim i odvažnim braniteljima. Osiguranje predsjednika odgovaralo ga je sat vremena da to ne učini, iz čega je vidljivo da mu je uvijek na prvom mjestu bila Hrvatska i svaki pojedinac koji se bori za njenu cjelovitost, neovisnost i slobodu. Vaša posjeta za nas povjesnom događaju, uveliko bi utišala glasine dušebrižnika da državni vrh u velikom luku zaobilazi Petrinju i njena mjesta, 591 vojnoj i civilnoj žrtvi te još uvijek velikom broju koji se vode kao nestali u Domovinskom ratu, odali dužno poštovanje, također i onima kojih nema,a taj dan su bili sa svojim predsjednikom. Petrinja i njena okolna mjesta su poslije Vukovara najveći stradalnici Domovinskog rata. Okupimo se u subotu 25. kolovoza u što većem broju i uveličamo otkrivanje spomen ploče sa likom dr. Franje Tuđmana , utemeljitelja neovisne i slobodne Republike Hrvatske, koja će trajno, svim budućim naraštajima prikazivati istinu o Domovinskom ratu i njegovom prvom posjetu gradu Petrinji dovodeći svoj život u opasnost, kako bi kao i nebrojeno puta tijekom Domovinskog rata podizao moral policiji, hrvatskim braniteljima i čelnim ljudima gradova.   Predsjednik udruge ratnih veterana,veterana domovinskog rata grada Petrinje Zlatko Iskrić   P R O G R A M:  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.