PETROV: Tražit ćemo od predsjednice 24 sata za dogovor s HDZ-om!

22.12.2015. 18:15:05

NAKON SASTANKA NACIONALNOG VIJEĆA ''Nakon ovog što se dogodilo, mi ćemo sada od predsjednice tražiti 24 sata da se dogovorimo s Domoljubnom koalicijom,''rekao je Petrov.

Čelnik Mosta Božo Petrov u utorak kasno poslijepodne izašao je pred novinare ispred sjedišta Mosta te izvijestio da Most na nastavak konzultacija na Pantovčak ide s potpisima svih 15 svojih zasupnika i kako će od predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović zatražiti da im odobri dodatno vrijeme kako bi se se Domoljubnom kolicijom dogovorili o davanju mandata za sastavljanje vlade.

Petrov je ponovio da je svaka mogućnost suradnje s lijevom liberalnom koalcijom završila nakon što su, tvrdi, tijekom pregovora pokušali nagovoriti neke zastupnike Mosta da, u slučaju da pregovori završe neuspjehom, kao mandatara podrže predsjednika SDP-a Zorana Milanovića.
Podsjetio je da je HDZ u jučerašnjem pismu ponudio nastavak suradnje te nestranačkog mandatara i reformsku vladu, a na pitanje može li predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko biti mandatar odgovorio je niječno.
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko također se uputio na Pantovčak te najavio da će izjavu dati nakon sastanka s predsjednicom.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.