‘PLENKOVIĆ I SDSS IMAJU DOGOVOR’ Penava o popisu stanovništva, otkrio zanimljiv detalj: Suočio sam premijera, a dobio bešćutan odgovor

02.09.2021. 10:08:00

Nezavisna lista Ivan Penava održala je konferenciju za medije na na temu predstojećeg popisa stanovništva.

Vukovarski gradonačelnik istaknuo je kako je problem s popisom stanovništva netočna brojka, a Penava tvrdi da je manipulacija uzrokovana političkim razlozima.

“SDSS je pritiskao u koaliciji s SDP-om 2011. godine, a danas u koaliciji s HDZ-om. Hoće li manjinci popisivati manjine? Da radimo razliku među popisivačima? U jednom normalnom svijetu bitna je objektivnost popisa”, rekao je Penava.

Kaže, procjenjuju da se u slučaju Vukovara razne procjene rade na bazi koja je pet ili šest tisuća veća, a tako je nemoguće biti precizan i planirati i to je suštinski problem.

‘Hajdemo realno utvrditi’

U Vukovaru, napominje gradonačelnik, prema njegovim podacima, živi 22.100 stanovnika, a popis iz 2011. kaže nešto manje od 28 tisuća. Što se srpske nacionalne manjine tiče, broj procjenjuju s obzirom na broj djece u osnovnim školama.

“Ta brojka može biti 24 posto, a ne 35 koliko je rekao popis. Neka udjeli budu kakvi jesu, ali hajdemo realno utvrditi koliko nas ima!”.

Penava je odgovorio na pitanja kako je moguće da se prebroji više stanovnika nego što ih ima.

Plenković sve zna?

“Radilo se o tome da ste došli u kuću na adresu, tamo je bila jedna osoba koja je dala deset osobnih iskaznica i bili ste dužni to popisati”, tvrdi Penava i dodaje da nitko do sada nije platio prekršajnu kaznu za iznošenje netočnih podataka. 
“Ja sam izašao iz HDZ-a jer sam artikulirao taj problem prema premijeru. Zamolio sam ih da se uključe u proces popisivanja i dobio sam bešćutan i indolentan odgovor kroz iščuđavanje ‘Hrvatska je sređena država’. Kao da je netko pao s Marsa vam daje odgovor u gradu gdje imate tako traumatičnu situaciju, prosvjede. To govori da Plenković i SDSS imaju dogovor, nije ih briga za Vukovar”, rekao je Penava. 

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: Dubravko Petrić/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.