Pobuna najboljih svjetskih rukometaša uspjela je, međutim; 'kauboji' su sjajnu vijest saznali samo nekoliko dana prije početka SP-a

11.01.2021. 11:36:00

Svjetsko rukometno prvenstvo, koje će se održati u Egiptu od 13. do 31. siječnja, i dalje će biti bez gledatelja. Iako su organizatori najavili da će vrata svih dvorana otvoriti određenom broju gledatelja, samo pet dana prije početka natjecanja promijenili su odluku ...

Prema prvotnom planu, dvorane su trebale biti popunjene s 20 posto kapaciteta, ali kako epidemija koronavirusa ne jenjava, gledatelja i dalje neće biti. 

Odluka o zatvaranju dvorane za gledatelje donesena je u nedjelju na sastanku kojem su prisustvovali egipatski premijer Mostafa Madbouly, ministar omladine i sporta Ashref Sobhy, predsjednik Međunarodne rukometne federacije (IHF) Hassan Moustafa i predsjednik Organizacijskog odbora i Egipatske rukometne federacije Hesham Nasr.

32 reprezentacije prvi put će igrati na Svjetskom prvenstvu, a utakmice će se igrati u četiri dvorane. 

Hrvatska rukometna reprezentacija igra i u Egiptu, a suparnici u skupini C koja se igra u Aleksandriji bit će Katar, Japan i Angola.

  • Svjetsko prvenstvo započinje 13. siječnja utakmicom Egipat - Čile, a Hrvatska će dva dana kasnije, u petak (15. siječnja) igrati protiv Japana, a zatim ćemo u prvom kolu natjecanja još igrati protiv Angole (17. siječnja) i Katara ( 19. siječnja).

    Do sada je u Egiptu zabilježeno oko 150 000 slučajeva koronavirusa, a umrlo je 8.100 ljudi. Zato je ova vijest, ma koliko nepopularna bila, i dalje izvrsna za sve reprezentacije, uključujući i naše 'kauboje'. Ipak je svima zdravlje u ovom trenutku važnije od svega.

Izvor: Tportal

Izvorni autor: Ivana Žurić/Hina/Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.