Pogledajte kako je 'nestao' šator iz Savske

27.04.2016. 19:08:42

Šator iz Savske bi trebao biti preseljen u Muzej Domovinskog rata u Vukovaru. Nakon što su u utorak objavili kraj prosvjeda koji je trajao 555 dana ispred Ministarstva branitelja, hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata počeli su u srijedu rastavljanje prosvjedničkog šatora na Trgu Nevenke Topalušić, tj. bivšoj Savskoj 66, a prema najavama, šator bi trebao biti preseljen u Muzej Domovinskog rata u Vukovaru. [video width="640" height="360" mp4="http://portal.braniteljski-forum.com/wp-content/uploads/FOTOGALERIJA-Demontiranje-šatora-u-Savskoj-Dnevnik.hr_.mp4"][/video] Branitelji, ratni vojni invalidi i ratni veterani koji su prosvjedovali, iznose svoje stvari i inventar, a tijekom dana prosvjednički šator i inventar, odvesti će se u Vukovar, gdje će se ponovo sastaviti i biti smješten, rekao je branitelj Anđelko Burilo.
Zagreb - Demontiranje braniteljskog šatora u Savskoj privodi se kraju (Foto: Robert Anic/PIXSELL) - 1
Đuro Glogoški, jedan od neformalnih vođa prosvjeda i predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata 1. skupine, na konferenciji za novinare u utorak izjavio je da su ispunjeni svi uvjeti za prekid prosvjeda, koji je trajao od 20. listopada 2014. godine. Čelni ljudi Ministarstva koji nisu radili svoj posao više nisu na vlasti, a postoje naznake da će Ministarstvo branitelja, zajedno s hrvatskim braniteljima donijeti jedinstveni Zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, naglasio je Glogoški. "Borba tu ne prestaje jer jedan od zahtjeva, a to je Ustavni zakon o pravima hrvatskih branitelja, za sad se neće moći izglasati, ali u godinama pred nama učinit ćemo sve da do toga dođe", kazao je jučer Glogoški. Branitelji traže mjesto u društvu kojem im pripada, te da Domovinski rat bude definiran kao obrambeni i oslobodilački, a nakon promjene vlasti nisu prekinuli prosvjed željevši time dokazati da se zauzimaju za braniteljska prava bez obzira tko je na vlasti, dodao je. (Hina) slika 12   slika 11   slika 10   slika 9   slika 8   slika 7   slika 6   slika 5   slika 4   slika 3   slika 2   slika 1   savska 66  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.