Pogledajte kako se zastupnica SDSS-a u Hrvatskom saboru kolegama obratila na srpskom jeziku

22.10.2017. 20:09:49

VIDEO Etničke manjine u Hrvatskoj zaštićenije su nego u većini europskih zemalja. Hrvatska manjinama u Saboru i predstavničkim tijelima jamči zastupnika koji će predstavljati etničku manjinu. Manjine u Lijepoj našoj imaju pravo na političku reprezentaciju u svim predstavničkim tijelima. Imaju i pravo na dvojezične oznake u mjestima u kojima živi više od 30 posto njihove manjine. Pravo na promicanje svoje kulture i obrazovanja i promociju svog jezika. No, službeni jezik naše zemlje je hrvatski i s njim se služi naše najviše zakonodavno tijelo. Za pravo služenja svojim jezikom Hrvati su se borili stoljećima. Upravo ove godine obilježavamo 50 godišnjicu objave Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika, proglasa kojeg su 1967. godine objavili hrvatski jezikoslovci, nezadovoljni objavljenim rječnicima i pravopisima u kojima se jezik, u skladu s Novosadskim dogovorom, nazivao hrvatskosrpskim. No, upravo na obljetnicu te borbe zastupnica iz redova srpske manjine Dragana Jeckov u obraćanju svog Kluba zastupnika kolegama u Hrvatskom saboru obratila se na srpskom jeziku. Pogledajte:

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.