Policajci i vatrogasci u potrazi za nestalim ocem četvero djece u Zagrebu, te 43-godišnjakinjom u Splitu

10.01.2022. 09:53:00

Policiji su ovih dana prijavljeni nestanci dviju osoba: Dragana Marića (41) iz Zagreba te Angele Jurčević (43) iz Splita. 

Prema informacijama na stranici nestali, nestanak Dragana Marića je prijavljen 5. siječnja 2022. U trenutku nestanka bio je odjeven u sivu zimsku jaknu, crni donji dio trenirke, tamnoplave tenisice sa zelenim vezicama. 

Visok je 170 centimetara. Jače je tjelesne građe, kosa mu je crna i gusta, a oči smeđe.
“U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi, molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese nestali@nestali.hr”.

Supruga moli pomoć

Supruga nestalog Dragana objavila je na Facebooku poziv za pomoć. 

“Molim vas za pomoć, ako ga je itko vidio ili ima korisnu informaciju, da se javi na broj 091/2703-986 ili na 192. Nestao je otac četvero djece, zadnji put viđen na Savskom mostu. Prilikom nestanka bio je odjeven u sivu zimsku jaknu, svijetlo sivih rukava i leđa. Crna trenirka i tamno plave tenisice zelenih vezica. Molim vas dijelite i hvala za svaku informaciju”, objavila je na Facebooku Ivana Marić.

“Policija je našla njegov mobitel, ali njega nisu. Od ponedjeljka do srijede mobitel je bio ugašen jer sam ga pokušala zvati, dok ga oni u srijedu nisu upalili. Pod velikim je stresom bio zbog posla i situacije u kojoj se nalazimo, ali nije čovjek koji bi samo otišao i ostavio nas. Neki su ga vidjeli u tramvaju, dok sam dobila i poziv da je u ponedjeljak bio na Savskom mostu na fast foodu”, rekla je.

“U ponedjeljak je otišao s djecom u park i bio tamo dva-tri sata. Kada su se vratili doma, on je pričao s nekim na mobitel i doimao se jako nervozan, rekao je da ide u grad i da će se vratiti. Više ga nije bilo”, dodala je. 

Potraga za Splićankom

U subotu 8. siječnja u Splitu je nestala 43-godišnja Angela Jurčević, objavljeno je na stranici Nestali.

Angela je visoka 160 centimetara i ima tamnoplavu kosu te smeđe oči. Srednje je tjelesne građe, a u trenutku nestanka bila je odjevena u sportsku odjeću i obuću crne boje i crni prsluk od jakne bez rukava.
Ako imate informacije o nestaloj ženi obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovite na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr.

Policajci su cijelu noć pretraživali Žnjan, a potraga na tom području se nastavila i tijekom dana, piše Dalmacija Danas. Uz policiju, u potrazi za nestalom Splićankom su i vatrogasci.

10 dan potrage u Beogradu

Prošlo je već 10 dana od nestanka 27-godišnjeg Splićanina Mateja Periša u Beogradu. Osim objavljenih videosnimki nadzornih kamera na kojima Matej trči beogradskim ulicama, konkretnih tragova nema i ne zna se što se točno dogodilo. Fokus potrage koju otežavaju loši vremenski uvjeti je na Savi i Dunavu. O nestanku su obaviještene sve susjedne zemlje, ali i Interpol

– Znam da policija i danas radi istražne radnje, čuo sam se s njima. Nisam ulazio u detalje što je posrijedi, ali znam da se provjeravaju sve lokacije na vodi i kopnu, rekao je Nenad Periš, Matejev otac.

Jučerašnja promjena i zahlađenje praćeno snijegom otežali su potragu. Nastavljena je s nešto smanjenim intenzitetom, a fokus potrage proširen je nizvodno Dunavom prema Smederevu i Pančevu. Kao što je uobičajeno u ovakvim situacijama, alarmiran je sustav Interpola u svim državama kojima Dunav teče, nizvodno u odnosu na mjesto nestanka Mateja Periša. Policija je ribarima podijelila fotografije nestalog mladića, a stručnjaci kažu da ostaju otvorena pitanja nadzornih kamera kojima je Beograd premrežen jer očito nije sve došlo do javnosti. Među pitanjima na koja nema odgovor su i što se zbilo u klubu Gotik i zašto je Matej trčao.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: ak/Foto: snimka zaslona MUP-a

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.