Policija BiH istražuje tko je sakrio 652 topovske granate

04.11.2013. 14:03:52

1_178686

Do tada skrivene granate otkrivene su prije dva dana na brdu Trešnjev panj, a očevid je kasnio jer su prije toga morali intervenirati pirotehničari i ukloniti podmetnute mine. Utvrđeno je kako su pronađene granate za bestrzajni top promjera 84 milimetra te kako su proizvedene u Švedskoj.

Policijska istraga provedena proteklog vikenda utvrdila je kako su u okolici Tešnja u središnjoj Bosni za sada nepoznati počinitelji sakrili 652 topovske granate čija je vrijednost najmanje milijun eura, prenose u ponedjeljak lokalni mediji u BiH.

Do tada skrivene granate otkrivene su prije dva dana na brdu Trešnjev panj, a očevid je kasnio jer su prije toga morali intervenirati pirotehničari i ukloniti podmetnute mine.

Utvrđeno je kako su pronađene granate za bestrzajni top promjera 84 milimetra te kako su proizvedene u Švedskoj.

"Je li riječ o švercu oružja utvrđivat će se u daljoj istrazi", izjavila je glasnogovornica državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Kristina Jozić.

Ona je za "Dnevni avaz" potvrdila kako postoje indicije da su i ove granate povezane s pripadnicima organizirane skupine koji su sakrili veću količinu granata za ručne raketne bacače švedske i iranske proizvodnje, pronađene tijekom ljeta također u okolici Tešnja.

Dio medija u BiH povezao je pronalazak skrivenog oružja sa Šemsudinom Mehmedovićem, sadašnjim zastupnikom Stranke demokratske akcije (SDA) u parlamentu BiH i nekadašnjim ministrom unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije, na čijem se teritoriju nalazi Tešanj.

Mehmedović je sve optužbe za navodno skrivanje oružja odlučno odbacio, a dosadašnja istraga nije dovela ni do kakvih dokaza koji bi potvrdili njegovu povezanost sa švercom oružja.

Mještani Tešnja i okolnih sela kod kojih su pronađena ilegalna skladišta oružja policijskim istražiteljima nisu dali nikakve korisne informacije, a svi ispitani tvrdili su kako o skrivenom oružju nisu ništa znali, navode banjolučke "Nezavisne novine".

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.