POLICIJSKA BLOKADA ZA ‘DAN USTANKA’: U Srb mogu ući samo mještani i oni s ‘opravdanim razlogom’. Keleminec ga nakon privođenja napustio

27.07.2021. 09:06:00

U organizaciji Srpskog narodnog vijeća (SNV) danas će se u Srbu održati komemoracija “Dan ustanka naroda Like” kojom se obilježava 80. godišnjica podizanja antifašističkog otpora na ovom području.

I proteklih godina tim je povodom znala biti napeta atmosfera u Srbu, no ove je policija morala intervenirati uoči samog događaja. Naime, nakon što je predsjednik Autohtone – Hrvatske stranka prava Dražen Keleminec postavio kamp kućicu u Srbu i lokalnom stanovništvu “upućivao poruke”, policija je još jučer reagirala te ga je uhitila.

Keleminec je s trojicom istomišljenika priveden jer je, kako je izvijestio MUP, “pružao pasivni otpor i oglušio se o naredbu policije da se maknu s mjesta” pa je i prekršajno prijavljen za remećenje javnog reda i mira. Kasnije je pušten iz postaje i prepraćen iz Srba.

U Srb ulaze samo mještani i oni koji imaju opravdani razlog

Očekuje se da će i današnji skup biti praćen uz jake policijske snage, Srb će biti zatvoren s obje strane te će u mjesto moći ući samo oni s prebivališem i opravdanim razlogom.

Na komemoraciji je predviđen govor predsjednika SNV-a Milorada Pupovac, predsjednika Antifašističke lige Zorana Pusića, predstavnika SABA-e i Vlade.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Daniel Radman/Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Autor: