POSLJEDNJI POZDRAV HRVATSKOJ HEROINI – DAMIRA POLJANIĆ (1953 – 2018)

06.09.2018. 07:30:39

Uredništvo PDN-a i Braniteljskog radija izražava najiskreniju sućut obitelji, prijateljima i suborcima. S nama je zauvijek!
  • Tišina
  05. rujna 2018 godine, nakon kratke i teške bolesti preminula Damira Poljanić. Ratni zadatak bio joj je indentifikacija poginulih na cijelom području općine Dubrovnik u vremenu od 1991 do 1993. godine. Dana 9 listopada 1991. godine u vrijeme najžešćih napada na Grad, nakon što su se drugi odbili izložiti tom riziku, pristala je da bude upućena od zapovjednika obrane grada Dubrovnika Nojka Marinovića (na tada privremeno okupirani teritorij) na pregovore sa neprijateljskom vojskom kao jedina predstavnica Oružanih snaga Republike Hrvatske. Pok. Damira Poljanić prva je stala pred jugo-generala Jokića u Konavlima s hrvatskim grbom na glavi i kazala: „Ja sam Damira Poljanić, predstavnica oružanih snaga Republike Hrvatske“. Prva žena pregovarač koja je ušla na područje Konavala i vidjela užas kojega je napravila "oslobodilačka vojska“. Početkom Domovinskog rata, 1991 godine, nazivana je heroinom Domovinskog rata. Za zasluge u Domovinskom ratu dodjeljena joj je Spomenica Domovinskog rata 1990-1992 i odličje Nikole Šubića Zrinskog. Pogreb drage nam pokojnice obaviti će se u četvrtak, 06. rujna 2018. godine u 17 sati na mjesnom groblju u Potomju, Pelješac. Upućujemo posljednji pozdrav našoj dragoj Damiri, a rodbini i prijateljima izražavamo najiskreniju sućut zbog njene prerane smrti. S nama si zauvijek, počivala u miru Božjem. PUB PUD 91.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.