POSTROJAVANJA NEĆE BITI: Ministar Ostojić zabranio skup pravaša na Trgu bana Josipa Jelačića!

26.02.2015. 13:48:50

"Ja moram stati na kraj tom cirkusu i zaustaviti taj politički progon'', rekao je Dražen Keleminec prošloga tjedna. Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić donio je rješenje kojim se zabranjuje organizatoru mirno okupljanje u subotu pod nazivom 'Prisega domovini i prisega Klubu Hrvatskih domoljubnih snaga' na prostoru zagrebačke  Ilice i Trga bana Josipa Jelačića koji se trebao održati 28. veljače. Podsjetimo, ideja tm okupljanja u organizaciji je Autohtone - Hrvatske stranke prava (A-HSP). "S obzirom na to da organizator osnivanje, postrojavanje i prisegu stranačke vojske namjerava održati na središnjem gradskom trgu i djelomično u najfrekventnijoj ulici, gdje se zbog zadovoljavanja različitih potreba stalno nalazi veliki broj građana  te izraženu javnu osudu i protivljenje takvom okupljanju, postoji utemeljena vjerojatnost da bi održavanje i javnog okupljanja uz postrojavanje i davanje prisege izazvalo uznemirenost kod većeg broja građana, a s obzirom na vrijeme, broj sudionika i narav okupljanja moglo ozbiljnije poremetiti kretanje većeg broja građana te dovesti do nasilja i ozbiljnijeg remećenja javnog reda i mira", piše u priopćenju MUP-a. Podsjetimo, Autohtona - Hrvatska stranka prava (A-HSP) osnovala je stranačku vojsku pod nazivom 'Hrvatske domoljubne snage' koja se u subotu trebala postrojiti na Trgu bana Josipa Jelačića u 12.30 sati. ''Mi nismo mala stranka, masovno se širimo, i to policija vrlo dobro zna. Provaljuju u stanove naših članova, ispituju ih... Ja moram stati na kraj tom cirkusu i zaustaviti taj politički progon'', rekao je Dražen Keleminec, predsjednik A-HSP-a pred Prekršajnim sudom u Koprivnici prošlog tjedna.  
  • T. Pšenko / Dnevno.hr
  • Photo: Patrik Macek/PIXSELL
  PROČITAJTE ODGOVOR OD STRANE A-HSP-a   1_351666   POSTROJAVANJE NA TRGU ĆE BITI! 'Poručujemo Ostojiću: Dolazimo u crnom! Ako mogu pederi, možemo i mi!' Iako je Ranko Ostojić zabranio postrojavanje Hrvatskih domoljubnih snaga na zagrebačkom trgu, predsjednik A - HSP kaže: doći ćemo. Dražen Keleminec, predsjednik  Autohtone - Hrvatske stranke prava (A-HSP), ne da se zbuniti zabranom okupljanja pod nazivom 'Prisega domovini i prisega Klubu Hrvatskih domoljubnih snaga' na prostoru Ilice i Trga bana Josipa Jelačića. - Priznati smo Statutom i prijavili smo skup na kojem smo povodom 119 obljetnice smrti Ante Starčevića željeli osnovati Stranačku vojsku pod nazivom Hrvatske domoljubne snage. Na Trgu bana Josipa Jelačića, željeli smo položiti prisegu Domovini i Hrvatskoj. Sada doznajemo kako je Ostojić donio rješenje o zabrani tog događaja koji bi nekoga mogao uznemiriti. Tko mene pita jesam li uznemiren kada trgom paradiraju pederi, jugofili s petokrakama i ćirilicom? Zašto je Ranko dopustio da me uznemiravaju antiprosvjednici koji su isto tako zauzeli centar Zagreba? Poručujem svima, dolazimo na trg - ljut je Keleminec. Dražen Keleminec smatra kako njegova registrirana stranka nikoga ne bi trebala vrijeđati, osim one "jugofile, orjunaše, UDBA-še, partizane i četnike koji tvrde da se Hrvatska temelji na antifašizmu". - Jednom zauvijek, Hrvatska je utemeljena na Domovinskom ratu. Sada su se Ostojiću požalili "uvrijeđeni" članovi društva, a to su redom čitatelji lijevih medija, koji je donio odluku o zabrani iako smo uredno prijavili skup. Čega su se uplašili? Planirali smo, a to ćemo u subotu i učiniti, obući crne odore i bez ikakvog oružja položiti prisegu Domovini. U svakom slučaju, doći ćemo. Sve što nam mogu, mogu nam uručiti kaznene prijave, ali to za mene nije novost. I danas idem na obavijesni razgovor u policiju zbog pjevanja "Evo zore, evo dana" – kazao je Keleminec.  
  • S.Vučković / Dnevno.hr
  • Photo: Patrik Macek/PIXSELL
 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.