Posušak zatekao migranta u krađi automobila, u ŽZH ih 22 evidentirano tijekom vikenda

29.10.2018. 12:09:51

Strani državljanin u Posušju je pokušao ukrasti osobni automobil koji je bio parkiran ispred obiteljske kuće. Kako je za portal Jabuka.tv javio čitatelj I. P. čiji je automobil migrant pokušao ukrasti, u nedjelju oko 17 sati probudio ga je zvuk paljenja njegova osobnog automobila marke Mercedes. Mislio sam da automobil pali netko iz obitelji, da bih nakon nekog vremena shvatio da osoba koja pokušava upaliti vozilo ne zna za protuprovalni sustav u njemu. Vozilo se ne može upaliti bez unosa koda, naveo je vlasnik Mercedesa. Kako dalje dodaje, vlasnik je izišao na balkon i vidio migranta te ga upitao što radi. Na moj upit migrant je izišao iz vozila i rekao mi “Good Mercedes“. Emigrantu sam potom ponudio hranu i vodu u nadi da će prihvatiti i sačekati me dok siđem do njega, no isti se odmah dao u bijeg, izjavio je čitatelj portala Jabuka.tv dodajući da je događaj prijavljen u PU Posušje te je osumnjičeni zahvaljujući brzoj reakciji policijskih službenika bio doveden u prostorije ove Policijske uprave. Ovu informaciju za portal Jabuka.tv potvrdio je Dražan Bošnjak, glasnogovornik Uprave policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke. Emigrant je osumnjičen za kazneno djelo “krađa u pokušaju” zbog pokušaja krađe automobila u kojemu je bio ključ. Strani državljanin u tom kaznenom djelu nije uspio te je potom pobjegao, naveo je Bošnjak. Inače, policijski službenici tijekom vikenda na području Županije Zapadnohercegovačke zatekli su ukupno 22 strana državljana, od čega 11 iz Irana, četiri iz Sirije, tri iz Afganistana te po jednoga iz Palestine, Pakistana i Iraka. Dio migranata nije nije imao potvrdu o iskazanoj namjeri za podnošenje zahtjeva za azil pa su predani djelatnicima Terenskog ureda za strance Ljubuški. Drugi dio koji je posjedovao spomenutu potvrdu upućen je u prihvatni centar za azilante. Uz ovaj događaj, u ŽZH tijekom vikenda je evidentirano osam prometnih nezgoda, od čega pet s manjom materijalnom štetom i tri prometne nezgode s većom materijalnom štetom. U ovim nezgodama tri osobe zadobile su tjelesne ozljede. Evidentirana su i četiri kaznena djela, od toga jedno kazneno djelo iz čl. 23. Zakona o osiguranju od odgovornosti za motorna vozila i ostale odredbe o obveznom osiguranju od odgovornost i tri kaznena djela iz oblasti kaznenih djela protiv imovine Kaznenoga zakona F BiH. Policijski službenici poduzimaju operativne mjere i radnje. Evidentirano je i jedno narušavanje javnog reda i mira. Protiv počinitelja su poduzete odgovarajuće zakonske mjere i radnje iz oblasti Zakona o javnom redu i miru./HMS/

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.