PRATITE UŽIVO Počinju svečanosti inauguracije! Trump stigao u episkopalnu crkvu svetog Ivana

20.01.2017. 16:09:20

Pokret se nastavlja - posao počinje, poručio je Trump

U 18 sati po našem vremenu trebala bi početi inauguracija novog američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Republikanac Trump, koji je na izborima održanima prošle godine pobijedio demokratsku kandidatkinju Hillary Clinton, naslijedit će Baracka Obamu, koji je bio predsjednik dva mandata.

Trump u Bijelu kuću dolazi u vrijeme jako niskog rejtinga i optužbi na račun navodnih veza s Rusijom. U zemlji se tako danas i održavaju prosvjedi protiv Trumpa. U Washingtonu su prosvjednici koji su uzvikivali "Ne Trumpu, ne KKK-u, ne rasistima, fašisti, odlazite" prekinuli su pripreme za inauguraciju. Velike zvijezde poput Roberta de Nira sudjelovale su u prosvjedu u New Yorku. Inauguracija će biti bez nastupa velikih glazbenih zvijezda, koje su odbile svirati za kontroverznog Trumpa. Najveća imena koja će nastupiti su country zvijezda Toby Keith i rock band 3 Doors Down.  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.