PRAVI PAKAO TEK DOLAZI: I danas kipuće, no treba se dobro pripremiti za ono što nas čeka idući tjedan

13.08.2021. 09:08:00

Vrijeme će u Hrvatskoj biti sunčano uz malu, popodne u unutrašnjosti ponegdje i umjerenu naoblaku, a u Gorskom kotaru i na sjeverozapadu zemlje mala je mogućnost i za poneku kap kiše, najavio je u petak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu će ujutro uz obalu puhati slaba i mjestimice umjerena bura, potom jugozapadnjak i sjeverozapadnjak koji na otvorenom moru srednjeg i južnog Jadrana može imati jake udare.

Najviša dnevna temperatura uglavnom od 32 do 37 Celzijevih stupnjeva.

Vrijeme je opasno u četiri regije

Narančasto upozorenje, koje znači da je vrijeme opasno, DHMZ je objavio za kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju.

I dalje valja biti oprezan zbog toplinskog vala, a maksimalne temperature ponegdje mogu doseći i 36 °C. 

Kako javlja DHMZ, treba biti spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece.

Slušajte i postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih službi.

U ponedjeljak temperature blizu 40

Dani vikenda donose nam nastavak toplinskog vala uz napomenu da bi u nedjelju poslijepodne na sjeverozapadu unutrašnjosti mjestimice moglo biti pljuskova s grmljavinom. U ponedjeljak bi, kako sada stvari stoje, bio vrhunac toplinskog vala, kad bi se temperature u dijelovima Slavonije, Baranje i Srijema te u unutrašnjosti Dalmacije lokalno mogle približiti brojci 40. Za osvježenje, prema trenutnim pokazateljima, pričekat ćemo utorak i srijedu kad bi se u cijeloj zemlji vremenska situacija trebala promijeniti.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: Grga Jelavić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.