Premijera dokumentarnog filma “Magistrala ratnog zločina”

14.11.2018. 17:25:21

U sklopu Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju u četvrtak, 15. studenog s početkom u 18 sati u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu održat će se premijera dokumentarnog filma “Magistrala ratnog zločina”, koji je nastao u produkciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Splitsko-dalmatinske županije. Projekciji filma prethodit će čitanje i recitacija učeničkih proznih i poetskih radova na temu Vukovara i Škabrnje. Kroz program će voditi Margita Vučetić, članica Upravnog vijeća Hrvatske udruge Benedikt, a u ime HDLSKL SDŽ prigodno će se obratiti predsjednik Ivan Turudić. Istog dana s početkom u 12.30 sati u dvorani srednje škole u Biogradu održat će se tribina „Vukovar – simbol hrvatske pobjede u sjeni lažne stvarnosti“ i prikazati emisija „Slika Hrvatske – Vukovar 2012.“, a na tribini sudjeluju dr. sc. Josip JurčevićKarolina Vidović Krišto i Igor Vukić. Voditeljica tribine je Lidia Kukulj. S početkom u 18 sati u kino dvorani u Trilju prikazat će se dokumentarni film“Ovčara – neispričana priča”, a s početkom u 18.30 sati u dvorani dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću dokumentarni film “Srce Vukovara”.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.