Priopćenje za javnost branitelja i dragovoljaca Zadarske županije

11.12.2013. 09:17:42

cika-draza_mihajlo_474874S1

Zgroženi činjenicom da je na zidu  Klinike  za radiologiju KBC-a  u Splitu, bila obješenu slika bivšeg četničkog povjerenika za Split, iz Drugog Svjetskog rata, liječnika Jakše Račića, mi zadarski branitelji dužni smo reagirati i javno iskazati svoj stav jer upitno je koliko takvih zločinaca visi po zidovima ove napaćene zemlje.

 Hrvatska je trenutno suočena sa nevjerojatnom eskalacijom ljevičarskog   ekstremizma, koji prodire u sve strukture ovog društva. 

Kao što je iz povijesti znano, još od biblijskih vremena, glasovi prezrene, izmučene, zaboravljene i jadne sirotinje nikada nisu uspjeli doprijeti do velebnih faraonskih palača, a gospodari ljudskih sudbina bili su okruženi poltronima, istomišljenicima, idejnim beskičmenjacima i kameleonima ali mi se nadamo da danas hoće.

Pitamo se da li je neki liječnik koji se odazvao pozivu savjesti i dragovoljno se prijavio služiti svom narodu i domovini u Hrvatskom obrambenom ratu zaslužio imati priliku biti pokazan svom narodu kao junak na zidovima neke bolnice. Naravno da nije, kao što niti jedan novinar koji je izvještavao o zločinima jugo-četničke horde koja je napadala Hrvatsku danas nije zaslužio imati svoju emisiju ili kolumnu u bilo kojim Hrvatskim medijima. O profesorima i drugim intelektualcima koji su također zatamnjeni u ovom autističnom i bolesnom društvu  nema potrebe niti govoriti.

Pitamo se gdje su čuvari čistoće Hrvatskog društva koji su zaduženi za čuvanje antifašizma i ostalih tekovina, zašto nisu kako je to potrebno i valjano odmah osudili one koji su se usudili držati sliku jednog fašiste i pripadnika vojske koja je bila u sastavu nacista.

 Nadamo se da hoće, ali zasigurno još nisu stigli osuditi ovu situaciju jer imaju puno posla baveći se progonom hrvatskih nogometaša, osudom napaćenih Vukovaraca, hrvatskim kolonama sjećanja i progonom hrvatskih novinara, ili pak žele upozoriti ovo društvo da nije u redu smanjivati  stečena prava manijskih skupina u jednom društvu kao što su primjerice Hrvatski branitelji i njihove obitelji, Domovinska Hrvatska u svijetu, Hrvati u BiH, ubijeni Hrvati koji se još vode kao nestali, radnici i seljaci.

Čudno je samo to kako mi Hrvatski branitelji nismo uspjeli živjeti po formuli naših partizana, četiri godine boriti se protiv fašizma a onda 70 godina živjeti od antifašizma.

Političari svih stranaka prestanite ovu Hrvatsku ponižavati, prestanite Hrvatskog čovjeka, radnika i branitelja uništavati jer jednom će netko doći i stati na kraj vašoj bahatosti i oholosti, jednom će netko pokazati da ova Hrvatska nije izgubila pamet  niti pamćenje, jednom će netko ovaj mazohistički narod izvući iz četveroreda i skinuti ga sa križnog puta, i tada će postati jasno ne samo Hrvatskoj već cijelom svijetu da ste vi bili samo bijedno perje  razneseno na velebitskoj buri,

Psalam 26

„U onaj dan, pjevat će se ova pjesma u zemlji Judinoj: »Tvrd grad mi imamo: za obranu nam On podiže zidove i predziđa. Otvorite vrata! Nek uđe narod pravedni koji čuva vjernost, čiji je značaj čvrst, koji čuva mir jer se u te uzda. Uzdajte se u Gospodina dovijeka, jer Gospodin je Stijena vječna; on obara one koji obitavahu visoko, razvaljuje tvrđu visoku, ruši u prah, sravnjuje sa zemljom, te je gaze noge, noge ubogih i koraci nevoljnih.“

Branitelji i dragovoljci zadarskih udruga:

1.HVIDRA- Zadar

2. Maloljetni dragovoljci Domovinskog rata Zadar

3. Žene u Domovinskom ratu-Zadar

4. PSG SOD Damir Tomljanović-Gavran

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.