PRIOPĆENJE: Zabrana nastupa Miroslavu Iliću u Ogulinu

09.02.2015. 12:02:28

Organizator koncerta Miroslava Ilića u Vanilla Club-u u Vinkovcima je temeljem našeg zahtijeva i zajedničkog zahtijeva petnaest braniteljskih i stradalničkih udruga grada Vinkovaca i Županije Vukovarsko -srijemske odgodio nastup Miroslavu Iliću u Vinkovcima zbog toga što u Srbiji propagira četnički pokret. Očekujemo od odgovornih institcija Republike Hrvatske da se njemu i drugima koji veličaju četnički pokret i druge zakonom zabranjene pokrete i ideologije i trajno zabrane nastupi u Republici Hrvatskoj. Nastup Miroslava Ilića je najavljen i u Ogulinu 14. veljače u Disko- Clubu "Spectaculum";. U slučaju da koncert nije otkazan očekujemo da poduzmete sve mjere, postupite sukladno zakonima Republike Hrvatske i istome uskratite gostoprimstvo i zabranite nastup. U borbi protiv četništva i velikosrpske agresije, a za slobodnu i neovisnu Hrvatsku u Domovinskom ratu živote je položilo 125 vitezova rođenih u Ogulinskom kraju. Zar su oni svoje živote dali da u njihovom Ogulinu i neovisnoj Hrvatskoj uzima hrvatske kune netko tko veliča četništvo u Srbiji? Zar je Ogulin zaboravio zbog čega su oni izginuli i tko im je oduzeo živote? Gdje su nestale braniteljske udruge grada Ogulina i Ogulinskog kraja? Zar su zaboravili svoje suborce i Domovinski rat? Postoje i oni koji se nisu borili za neovisnu Hrvatsku, koji je možda nisu ni htjeli, neki koji su obranu Hrvatske gledali iz sigurnosti Evropskih destinacija i zato im četnici ni ne smetaju. Njima je jedina svetinja novac. Zbog njih smo postavili pitanje odgovornima kako se zakonodavstvo Republike Hrvatske treba odnositi prema onima koji dovode one koji veličaju četništvo. Mi koji smo na svojoj koži osjetili zlo poručujemo: NE ČETNICIMA U HRVATSKOJ, SADA I NIKADA!. Dostavljamo vam poveznice nastupa istoga u Srbiji na kojima propagira četništvo: https://www.youtube.com/watch?v=Ta5SqVqZiaA https://www.youtube.com/watch?v=d_KW8Wo9NwE https://www.youtube.com/watch?v=y9zIA454Jac S poštovanjem, UDVDR Ogranak za grad Vinkovce https://www.facebook.com/profile.php?id=100008899606471

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.