PRIPADNICI HOS-a NAJAVILI REFERENDUM ‘Za dom spremni’

08.12.2016. 16:18:42

'Ploča koju smo podigli u Jasenovcu je spomen na naše suborce i nikad ih nećemo zaboravit', poručio je jedan pripadnik HOS-a

Pripadnici HOS-a održali su konferenciju za novinare na kojoj su govorili o ploči postavljenoj u Jasenovcu, na kojoj se nalazi pozdrav “Za dom spremni”, a što je izazvalo brojne negativne reakcije ne samo u Hrvatskoj već i šire.

“Postavili smo jednu malu, skromnu ploču za 11 hrvatskih vitezova. Nitko na nju nije obraćao pozornost. Onda je došao diktat ministra iz Srbije, nekakvog Aleksandra Vulina, i svoje je satelite u Hrvatskoj digao na noge. Smeta im pozdrav “Za dom spremni”, objasnio je Borislav Barišić, pripadnik HOS-a, dodavši da su sve udruge to podržale, prenosi N1.  Istaknuo je da 1945. godine nije živio te da fašist ne može biti. “Mi, HOS-ovci, nismo učinili zločine. Nitko nas nije procesuirao, niti hrvatski sudovi niti haški sud. Uspoređivati nas sa fašistima je suludo”, rekao je. “Nemojte sotonizirati pripadnike HOS-a. Molim i vlast i Vladu da od HOS-a ne peru ruke, da ne prebacuju lopticu na one koji bi nas najradije vidjeli u sanducima. Pozivam sve da stanu iza HOS-ovaca, koji su uvijek stali iza njih. Mislim da ovo nije slučajno. Mi spomen ploču u Jasenovcu nismo digli čuvarima logora, nego pravim antifašistima”, rekao je Barišić. Obratio se novinarima i Željko Soldo, također pripadnik HOS-a. “Poručio bih svima onima koji ne razumiju ili ne žele razumjeti vrijeme u kojem živimo i koji ne poštuju hrvatsku državu i one koji su sebe ugradili u temelje moderne hrvatske države, koji nama imputiraju fašizam, da su upravo dragovoljci HOS-a istinski hrvatski antifašisti. Mi smo na prvoj crti ’91. lomili kičmu srpskim fašistima. Upravo danas fašizam buja u Srbiji, gdje rehabilitirani četnici pljuju po Republici Hrvatskoj. Sedam stotina poginulih dragovoljaca doista je ogromna žrtva. Ploča koju smo podigli u Jasenovcu je spomen na naše suborce i nikad ih nećemo zaboraviti”, istaknuo je Soldo, poručivši onima kojima te ploče smetaju, neka zaobiđu i ploče i gradove u kojima se one nalaze. “Koja je bila himna ’91.? Lijepa naša. Ukinimo himnu, kako bi Pupovac bio zadovoljan”, dodao je Soldo. Ante Đapić najavio je poziv braniteljima za prikupljanje potpisa za referendum pozdravu “Za dom spremni”, ukoliko se nastavi hajka. ‘Pripremamo se za referendum, vjerujemo da ćemo njime raščistiti brojne stvari u Hrvatskoj’, kazao je.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.