'Priznajem! Hrvat sam': 100 000 hrvatskih domoljuba na Facebooku

08.09.2013. 11:48:32

Facebook stranica 'Priznajem! Hrvat sam' dosegla je brojku od preko 100 000 pratitelja i učvrstila svoj položaj kao najveće hrvatske domoljubne stranice na toj društvenoj mreži.

Facebook stranica 'Priznajem! Hrvat sam' osnovana je u srpnju 2011. kao odgovor na projekt kriminalizacije Domovinskog rata kojeg su tada - nakon prvostupanjske osuđujuće presude haškog suda generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču - pojačali određeni mediji u Hrvatskoj, kao i vlasti Srbije i nekih europskih država. U zadnjih godinu i pol stranica se profilirala kao najveća hrvatska domoljubna stranica na Facebooku, a s obzirom na porast važnosti Facebooka kao medija, poruke koje je uredništvo stranice objavljivalo našle su svoj odjek na više hrvatskih internetskih portala.

Uredništvo i aktivisti stranice 'Priznajem! Hrvat sam' u tom su vremenu uspješno bili predvodnici internetske borbe za očuvanje pozitivnog stava o Domovinskom ratu i hrvatskim generalima, bodrili hrvatske športske reprezentacije, podupirali domoljubne euroskeptične hrvatske stranke na izborima te bili među začetnicima masovnog pokreta protiv ćiriličnih natpisa u Vukovaru. Stranica se u tome prometnula i u protivnika nacional-mazohizma koji se Hrvatskoj već čitavo desetljeće nameće iz europskih i domaćih lijevo-liberalnih krugova.

Redovno objavljivanje novosti, domoljubnih slika i pjesama, hrabro upuštanje u kontroverzne teme, donijeli su stranici mnogobrojne pratitelje na Facebooku. Tako je u četvrtak 5. rujna stranica dosegnula i prešla brojku od 100 000 pratitelja, što ju čini trenutno jednim od najvećih domoljubnih medija na internetu. Većina pratitelja stranice su mladi Hrvati i Hrvatice, iako stranicu posjećuju i brojni branitelji te pripadnici starijih hrvatskih naraštaja.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.