'Procurilo' izvješće SOA-e: Je li Linić bio praćen?

01.06.2014. 10:40:01

Iako je predsjednik Ivo Josipović najavio detalje oko SOA-inog izvješća o navodnom praćenju Linića, sljedeći tjedan, Večernji list piče da su informacije procurile.

Predsjednik Ivo Josipović najavio je da će javnost biti upoznata s detaljima SOA-inog izvješća oko nadzora bivšeg ministra financija Slavka Linića, početkom idućeg tjedna, no kako piše Večernji list, izvješće je "procurilo". Kako doznaju, u tom izvješću stoji da tajne službe nisu pratile Linića. Sada se još čeka izvješće o izvanrednom nadzoru SOA-e koje je Josipović zatražio od Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost. Policajci koji su ga nadzirali, prema riječima Linića pripadnici su PNUSKOK-a, koji za izlistavanje telefonskih poziva ne treba nalog suda, već je u tome policija samostalna u odlučivanju.

Podsjetimo, Linić je optužio premijera za nadzor i prisluškivanje. Kazao je da su ga pratili policajci koji su se legitimirali, te da je time premijer htio zastrašiti njega, ali i njegovu obitelj.

Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.