PROGNOZA VREMENA Stabilinije i sve toplije uz temperature oko 30 stupnjeva

06.06.2019. 08:01:48

Olujne oblake s pljuskovima i grmljavinom, pa i nevremenima, koji su se tijekom srijede razvijali nad kopnenim predjelima u nastavku će tjedna zamijeniti nebesko plavetnilo, odnosno sve više vedrine.
U danima koji slijede atmosfera će u Hrvatskoj biti stabilnija, a frontalni sustav sa zapada prije nego što dođe do nas će slabjeti i skrenuti prema sjeveru. Stoga, povremenim pljuskovima, pa i nevremenima u Slavoniji i Baranji dolazi kraj, piše HRT. Tijekom četvrtka postupno će se i razvedriti te zapuhati umjeren jugozapadnjak. Poslijepodnevna temperatura porast će i do 29 stupnjeva.

Četvrtak - stabilizacija i sve toplije

U središnjim predjelima u četvrtak će prevladavati sunčano i suho, ali i razmjerno vjetrovito. Zapuhat će umjeren do jak jugozapadnjak i zapadnjak pa će nestati sparine. Ali i dalje će biti vrlo toplo, te će najviša dnevna temperatura mjestimice dosezati i 30 stupnjeva, a najniža će biti između 15 i 17. U četvrtak na zapadu Hrvatske djelomice i pretežno sunčano. U gorju će se mogućnost pljuskova zamjetno smanjiti, ali će na sjevernom Jadranu porasti vjerojatnost za malo kiše, osobito prema kraju dana na širem riječkom području. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak i jugo uz većinom umjereno valovito more. U Dalmaciji većinom sunčano uz malu mogućnost pljuska. Jugo će pojačati na umjereno do jako, osobito prema otvorenome moru koje će biti umjereno valovito. Najniža temperatura od 14 u zaobalju do 19 na obali, a najviša dnevna od 23 na obali do 28 stupnjeva u Zagori. Uz prevladavajuće sunčano vrijeme malo toplije bit će i na južnom Jadranu s poslijepodnevnom temperaturom oko 25 stupnjeva, a jutarnjom oko 18. Puhat će umjereno, na otvorenom i jače jugo uz umjerenu valovitost mora.

Od subote sve izraženiji ljetni ugođaj

Uz pritjecanje toplijeg zraka s jugozapada u danima koji slijede na Jadranu će biti još toplije, pogotovo od subote kad će oslabjeti jugo. A u nedjelju ujutro bit će bure ili burina, dok će danju zapuhati jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Prevladavat će sunčano, a mnoge će razveseliti i porast temperature mora. I na kopnu će do kraja ovog tjedna biti pretežno sunčano i suho, a jugozapadnjak će oslabjeti i u subotu kratkotrajno okrenuti na sjeverni vjetar. Temperatura zraka još će malo porasti, pa treba očekivati vrijednosti i oko 30. U idućim danima ljetni ugođaj bit će sve izraženiji.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.