PRONAĐENA VELIKA KOLIČINA STRELJIVA kod mladića koji je prijetio psihijatru Vukušiću

10.01.2019. 19:10:17

Policija je izvijestila da je završila kriminalističko istraživanje nad mladićem (23) koji je putem Facebooka prijetio psihijatru Hermanu Vukušiću jer je upozorio na neodgovorno ponašanje saborskog zastupnika Ivana Pernara. Tijekom istrage policija je kod mladića pronašla 78 komada raznog pištoljskog streljiva. Kriminalističkim istraživanjem policijski službenici Policijske uprave zagrebačke utvrdili su postojanje osnova sumnje da je 23-godišnjak počinio kazneno djelo ”Prijetnje” na način da je 8. siječnja u 2.37 sati preko društvene mreže napisao komentar upućenog 53-godišnjaku koji je gostovao u televizijskoj emisiji, što je kod oštećenog izazvalo osjećaj straha za život i život njegove obitelji. Idućeg dana, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje te su u pretrazi stana pronašli više komada raznog pištoljskog streljiva: 25 komada streljiva kalibra 9 mm marke Luger, 18 komada streljiva kalibra 7,62 mm, 16 komada streljiva kalibra 7,62 mm te 19 komada streljiva kalibra 9 mm marke Geco-luger, a zbog čega će protiv osumnjičenog biti podnijet optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Zagrebu u skladu sa Zakonom o nabavi i posjedovanju oružja građana. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja 23-godišnjak je uz posebno izvješće predan pritvorskom nadzorniku.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.