Prosvjed zbog obavijesnog razgovora s članovima Stožera, blokirana cesta prema Iloku

25.02.2015. 16:52:25

Pozivi na obavijesni razgovor upućeni su osobama koje su 3. prosinca prošle godine, kada je počelo suđenje optuženima za razbijanje dvojezičnih ploča, prelijepili dvojezične ploče sa zastavom Hrvatske na zgradi Županijskog suda u Vukovaru Na zahtjev Općinskog državnog odvjetništva policija je danas obavila obavijesne razgovore sa šest osoba što je dovelo do novoga prosvjeda ispred zgrade PP Vukovar kada je još jednom blokiran i promet na državnoj cesti koja vodi prema Iloku. Pozivi na obavijesni razgovor upućeni su osobama koje su 3. prosinca prošle godine, kada je počelo suđenje optuženima za razbijanje dvojezičnih ploča, prelijepili dvojezične ploče sa zastavom Hrvatske na zgradi Županijskog suda u Vukovaru. – U Vukovaru se nastavlja teror, pokušavaju ovdje ostvariti ono što nisu u Zagrebu i Splitu. Mi danas imamo zamjenicu državnog odvjetnika koja na posao dolazi iz Šida i koja bi osudila svakog hrvatskog branitelja i prijavila svakog Hrvata. Imamo i suca koji je bio na ispitivanjima u raznim logorima i koji će sa zadovoljstvom osuditi svakog Hrvata. Ipak, najapsurdnije je da oni koji su napadali Hrvatsku s oružjem sada ispituju one koji su branili Hrvatsku. To je pojam demokracije koji podržavaju Milanović, Pusić, Leko, Pupovac i ta vladajuća sekta. Ovo nema veze s pravosuđem, to je jednostavno teror nad hrvatskim građanima – rekao je predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić. S njegovim riječima slaže se i Franjo Šoljić koji je prilikom današnjeg prosvjeda dvojezičnu ploču na zgradi PP prelijepio hrvatskom zastavom zbog čega je šest osoba i pozvano na obavijesni razgovor. – Ovo je tortura jednoga arogantnog gospodina koji ne poštuje i ne cijeni hrvatsku državu i odluke Ustavnog suda. Mogu nam uzeti sve, ali dušu, Vukovar i Hrvatsku nikada – rekao je Šoljić. Potporu prosvjednicima došao je dati i dogradonačelnik Marijan Pavliček koji je rekao kako je jasno da policija radi svoj posao i po zakonu. Ukazao je na to kako su dvojezične ploče u gradu postavljene nasilno te dodao kako ovakvi obavijesni razgovori kod dijela građana ulijevaju nemir i strah. Glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske županije Domagoj Džigumović kaže kako je šest osoba pozvano u policiju da dođu u svojstvu građanina radi davanja obavijesti na određene okolnosti, a koje zahtijeva DORH. Rekao je i kako, do zaključenja ovoga teksta, nije bilo nikakvog remećenja javnoga reda i mira te da je sve prošlo bez sukoba. Zbog blokade prometnice dio prometa je bio preusmjeren okolnim ulicama. Capture Capture2 Capture3

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.