Protiv članice HVO-a Azre Bašić podignuta optužnica zbog mučenja i ubojstva civila

28.12.2016. 12:35:26

Sud BiH potvrdio je optužnicu kojom se Azra Bašić tereti za zločin protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika počinjen na području općine Derventa u proljeće 1992. godine. Prema optužnici, Azra Bašić je, kao pripadnica Hrvatskog vijeća obrane (HVO), od 26. travnja do početka svibnja 1992. godine u prostorijama Doma Jugoslovenske narodne armije (JNA) u Derventi i na području sela Polje sudjelovala u ubojstvu, mučenju i nanošenju velikih patnji i ozljeda, javlja detektor.ba Kako je ranije priopćeno iz Tužiteljstva BiH, Bašić je nožem usmrtila civila koji je ležao na podu nakon što je teško pretučen i zlostavljan. Bašić je nedavno iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD) izručena Bosni i Hercegovini i nalazi se u pritvoru. Iz tužiteljstva navode da u ovom predmetu planiraju pozvati 32 svjedoka i uložiti više od 80 materijalnih dokaza.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.