PUPOVČEVE NOVOSTI SU OVAJ PUT STVARNO PRETJERALE: Na meti su im ponovno branitelji, pogledajte naslovnicu

01.02.2018. 09:32:13

Novosti Milorada Pupovca na najnovijoj naslovnici objavile su sliku s nazivom “Kokoši pod šljemom” i naslovom “Hrvatski zabranitelji”. “Tko su braniteljske udruge čija se djelatnost svodi na razbijanje ćiriličnih natpisa, traženje zabrana filmova, predstava, emisija i novina, podizanje ustaških ploča i slavljenje osuđenih ratnih zločinaca”, piše ispod naslova. Ovakvo, i druga ruganja braniteljskim udrugama hrvatski porezni obveznici platitili su i 2017. godine 3,200.000 kuna.
 Udruga U ime obitelji u veljači prošle godine napravila je dotadašnju analizu članaka iz tjednika Novosti i dostavila izvješće premijeru Andreju Plenkoviću, članovima Nacionalnog vijeća za manjine, tadašnjem predsjedniku Sabora Boži Petrovu, članovima saborskog Odbora za manjine, Državnom odvjetništvu i Uredu za državnu reviziju.
Izvješće koje je sastavila udruga U ime obitelji ukazuje na brojne eksplicitne primjere izražavanja netolerancije prema većinskom hrvatskom stanovništvu, kao i ispunjavanje elemenata članka 349. Kaznenog zakonaprema kojemu je grubo omalovažavanje Republike Hrvatske zakonski kažnjivo djelo, piše narod.hr Tjednik “Novosti” izdaje Srpsko narodno vijeće, krovna institucija Srba u Hrvatskoj, a toj nevladinoj udruzi na čelu je predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac. Tjednik se financira iz državnog proračuna tj. naših džepova. Dio novinara i urednika iz nekadašnjeg “Ferala” nakon gašenja lista, prešao je u Pupovčeve “Novosti”. Glavni je urednik Nikola Bajto, izvršna urednica Tamara Opačić, a kao kolumnisti navedeni su Marinko Čulić, Boris Dežulović, Viktor Ivančić, Sinan Gudžević, Boris Rašeta.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.