RASPAO SE SDSS U ISTRI Iz stranke istupili svi članovi na Poluotoku. Doznajemo što je dovelo do tog radikalnog poteza

04.09.2020. 10:37:00

Što zamjera Predsjedništvu, odnosno predsjedniku stranke Miloradu Pupovcu, bivša predsjednica istarskog SDSS-a, odgovara da ne bi bilo korektno da iznosi nekakvo prljavo rublje i kritike o stranci i ljudima s kojima je do jučer radila, jer to nije njezin stil.

Zašto su se odlučili na takav radikalan potez i je li razlog nezadovoljstvo vođenjem stranke na nacionalnoj razini, Galo nije željela govoriti. Navela je da istarska organizacija već neko vrijeme nije bila zadovoljna odnosom stranke prema Istri, jer su ih minorizirali u svemu, baš kao i neke druge urbane sredine koje SDSS-u nisu bile važne.

- Dan nakon parlamentarnih izbora raspustili smo županijsku i sve tri gradske organizacije koje su djelovale u Puli, Umagu i Rovinju. Iako smo odluku o napuštanju stranke donijeli još u svibnju, nismo željeli ranije reagirati da ne bi ispalo da remetimo predizbornu kampanju. Činjenica jest da već duže vrijeme nismo bili zadovoljni nekim odlukama SDSS-a, kao i nekim ljudima, kaže Galo.

Što zamjera predsjedništvu i je li njena kritika direktno upućena predsjedniku stranke Miloradu Pupovcu, bivša predsjednica istarskog SDSS-a ne želi komentirati. Tvrdi da ne bi bilo korektno da sad javno iznosi nekakvo prljavo rublje i kritike o stranci i ljudima s kojima je do jučer radila, jer to nije njezin stil. 

Nakon punih 11 godina s političke scene u Istri nestala je Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS), na čijem se čelu nalazi Milorad Pupovac. Potvrdila je to sad već bivša predsjednica istarske organizacije SDSS-a Mirjana Galo, rekavši da su istupili svi dosadašnji članovi te da stranka u Istri više nema članova.

Široka koalicija

Poznato je da je dio članova SDSS-a bio nezadovoljan zbog odlaska potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića u Knin, međutim Galo kaže da je ona osobno podržala Miloševića, "jer je lanac mržnje odavno trebalo prekinuti".

Mirjana Galo svoj će mandat županijske vijećnice okončati kao nezavisna. Iako je stranka na zadnjim lokalnim izborima 2017. bila u širokoj koaliciji (SDP-HSU-HSLS-HSU), a za gradonačelnika Pule kandidirali su nezavisnog Mauricija Licula, SDSS nije uspio ući u Gradsko vijeće Pule. To im nije pošlo za rukom ni u drugim dijelovima Istre. U predstavničko tijelo ušla je jedino Mirjana Galo koja se kandidirala na županijskoj listi i dospjela u Skupštinu. Uz nju, stranku su donedavno u Istri predstavljali Dejan Janković u Puli, Borislav Filipović u Umagu i Saša Miladinović u Rovinju.

Izvor: Glas Istre

Izvorni autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆ/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.