RAT KOJI JE BIO SAMO NAŠ: 27 godina od masakra nad hrvatskim civilima u Ravnom

11.11.2018. 10:50:25

Obilježena je 27. obljetnica ubojstva Hrvata u selu Kijev Dol u općini Ravno. JNA, sa svojim pomagačima, je 13. 11. 1991. na svirep način masakrirala svih osam hrvatskih civila, stanovnika, Kijeva Dola. Kako je navedeno na internetskim  stranicama općine Ravno JNA, sa svojim pomagačima, je 13. 11. 1991. na svirep način masakrirala svih osam hrvatskih civila, stanovnika, Kijeva Dola. Svi ubijeni bili su stariji od 60 godina. Iako se o tome vrlo malo govorilo, mora se znati da je to prvi masovni zločin u BiH, odnosno prvi genocid nad hrvatskim narodom u Domovinskom ratu.   Danas su se, kao i svake godine, rodbina i prijatelji, uz nazočnost predstavnika općine, svetom misom zadušnicom, koju je predvodio don Bernard Marjanović, vijencima i upaljenim svijećama sjetili njihovih strahova i boli u toj Bartolomejskoj noći. “Don Bernard nas je, kroz svoju propovijed, podsjetio da smo mi kršćani i da trebamo moliti za naše stradale ali i za njihove mučitelje, jer kršćani trebaju moliti za svoje neprijatelje i opraštati im”, navedeno je na stranici Općine./HMS/

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.