Ratni zločinac čije izručenje Hrvatska još čeka Božić slavio u uniformi JNA i s kokardom na glavi!

07.01.2015. 23:59:31

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku 12. listopada 2008. podiglo je optužnicu protiv Vučurevića zbog počinjenja kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. Božidar Vučurević, bivši predsjednik općine Trebinje i ratni zločinac čije izručenje Hrvatska još čeka, došao je na Badnju večer, na tradicionalno paljenje badnjaka na Trgu slobode u Trebinju u uniformi Jugoslovenske vojske s odlikovanjima i kokardom na glavi, piše Nezavisni.com. Podsjetimo, Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku 12. listopada 2008. podiglo je optužnicu protiv Vučurevića zbog počinjenja kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. Vučurević je uhićen 4. travnja 2011. na graničnom prijelazu u Srbiji te je pritvoren temeljem međunarodne tjeralice. Njegovo izručenje tražila je Hrvatska, ali i BiH. Odlukom Višeg suda u Beogradu 17. lipnja 2011. Vučurević je pušten na slobodu pod uvjetom da ne napušta Srbiju do okončanja ekstradicijskog postupka. U rujnu 2011. godine ratni zločinac pobjegao je iz Beograda u Trebinje. 5. prosinca 2011. Prizivni sud u Beogradu pravomoćno odlučio da nisu ispunjeni uvjeti za izručenje ratnog gradonačelnika Trebinja ni Hrvatskoj ni BiH jer se ne nalazi na teritoriju Srbije.  
  • Autor: I.Galešić
  • Photo: Screenshot Nezavisne.com
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.