Reagirali su! Branitelji Osijeka zgroženi su upotrebom simbola 'NEPOKORENI GRAD' u paradi!

07.09.2014. 18:49:37

Grafit je osječki simbol obrane i pobjede nad okupatorom u Domovinskom ratu. Udruga veterana 130. brigade HV Osijek zgrožena je upotrebom simbola "Osijek - nepokoreni grad" u gay paradi koja se u subotu održala u Osijeku. Tim činom, ističu, povrijeđeni su svi domoljubi i branitelji Osijeka iz Domovinskog rata. Priopćenje koje potpisuje predsjednik Udruge vetrana 130. brigade HV Osijek bojnik Zlatko Dernaj, prenosimo u cijelosti: Zgroženi smo bezobzirnom, neprijateljskom i skandaloznom zloupotrebom urbanog zaštićenog grafita "OSIJEK-NEPOKORENI GRAD" iz Domovinskog rata i Spomenika poginulih branitelja grada Osijeka u Domovinskom ratu u povorci Gay parade u Osijeku u subotu  06. rujna 2014. Time su svi domoljubi i branitelji civiliziranog, nenasilnog grada Osijeka duboko povrijeđeni, kao i dignitet svih 1724 hrabrih branitelja i civila koji su u obrani grada položili život. Nažalost mediji nisu registrirali upotrebu i sramotno degradiranje grafita "Osijek - Nepokoreni grad" u Gay paradi, koji je nastao 1991. god. na  raskrižju Divaltove i Trpimirove ulice, zaštićen kao kulturno dobro od 2012. god. Grafit je  osječki simbol obrane i pobjede nad okupatorom u  Domovinskom ratu. Smatramo da je nakon izglasanog Zakona o životnom partnerstvu Gay parada u Osijeku, samoimenovano ugroženih, čista provokacija, samoreklama, nečasna medijska manipulacija i paravan za izvlačenje proračunskog novca nekolicine članova Udruge LiberOs organizatora iste.Organizatori osječkog Gay pride-a zapravo nisu pripadnici LGBT zajednice, nego instrumentalizirani glumci iz nečijeg ideološkog laboratorija radi postizanja političkih ciljeva. Stotine temeljnih, prometnih i interventnih policajaca u uniformama i civilu, zaštitari,  barikade, zaštitne ograde, prometni zastoj i kolaps,  zbog nekolicine "različitih"  uz ogromne proračunske troškove vjerojatno i preko 250.000 kn je potpuno iracionalan !!!!! Pored isključivo osobne promidžbe organizatori Gay parade su agresijom i provokacijom uz organizirani dolazak istomišljenika posebno iz Srbije, željeli inscenirati incident i postići da se Osijek označi kao netolerantan grad, što ista navodno "ugrožena skupina"  nije uspjela. Samo zahvaljujući osječkoj civiliziranoj, građanski uljuđenoj većini, unatoč provokacija i terora manjine, koji su za svoju paradu  izabrali baš uže središte grada, incidenata nije bilo. Gay parada je razotkrila stvarnu instrumentaliziranu ulogu organizatora,  ne u svrhu zaštite navodno ugrožene skupine, nego nametanja ideologije svojih političkih sponzora teroriziranjem mirne većine građana, uz obezvrjeđivanje spomenika urbane kulture i poginulih branitelja iz najčasnijeg dijela povijesti nenasilnog europskog grada Osijeka.  
  • Autor: I.Galešić/Dnevno.hr
  • Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.