SAČIĆ ŠOKIRAN POTEZOM MLINARIĆA ĆIPE: ‘Šokiran sam da je moj prijatelj tako glasao! Svi veliki galamđije zašutili! Laž je da smo danas spasili HDZ!’

19.03.2021. 16:24:00

Danas je Sabor potvrdio mišljenje Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav prema kojemu je predsjednik Sabora Gordan Jandroković ispravno postupio kada je predsjedniku Zoranu Milanoviću poslao na dopunu odluku Zorana Milanovića u kojoj predlaže profesoricu Pravnog fakulteta u Zagrebu Zlatu Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda.

Očekivalo se kako bi ta odluka mogla ugroziti Saborsku većinu. Govorkalo se kako bi Radimir Čačić i Natalija Martinčević iz Reformista  mogli ostati sudržani što su i učinili. Većinu HDZ-u spasili su Hrvatski suverenisti tvrdi  Jutarnji list. 

Međutim, zastupnih Hrvatskih suverenista, Željko Sačić  za Dnevno tvrdi kako je “istina drugačija” te da je riječ o “lažima i insinuacijama”. 

“Suverenisti glasali protiv Milanovića”

“Hrvatski suverenisti glasovali su protiv stava predsjednika Republike Hrvatske jer krši Ustavom i zakonom propisane procedure. To je točno, a sve ostalo su laži i insinuacije. Ja sam još u slobodnom govoru petak u Saboru jasno i glasno, urbi et orbi, rekao da se protivim silovanju zakonu jer predsjednik očito kandidatkinju izvlači iz šešira i predlaže je protivno propisanoj proceduri”, kaže nam Sačić.

Na to da je dojam kako su spasili premijera i Vladajuću većinu”, Sačić poručuje kako je riječ o lažima.

“Svi koji tvrde smo spasili većinu HDZ-u lažu”, rekao je Sačić još jednom nadodavši kako je prošlog tjedna pet minuta govorio o tome da se protivi postupcima predsjednika.

“Briga me za stav HDZ-a”

“Ja sam rekao koji je moj stav, neovisno o Jandrokoviću, HDZ-u. Ja imam svog kandidata, doktora Šimu Savića i nikako ne bih mogao biti za prijedlog koji su sada predložili oporbeni klubovi koji osporavaju proceduru. Briga me za proceduru Jandrokovića i briga me za stav većine HDZ-a. Ja slijedim svoju savjest. Važno je da institucije ovog društva počivaju na Ustavu i zakonu i predviđenim modelima funkcioniranja. Prema tome, nikakvog govora nema da je ovdje riječ o podršci HDZ-u nego podršci Ustavu i zdravom razumu i savjesti. Svi ostali koji tvrde suprotno su lažljivci i zlobnici koji nas žele politički diskreditirati.

“Briga me za HDZ, ja podržavam Ustav i zakon”, naglašava Sačić. 

“Stipo Mlinarić Ćipe ostao suzdržan o Zakonu o civilnim stradalnicima”

Neka analiziraju danas takvi dušebrižnici koliko njih je bilo protiv izglasavanja Zakona o civilnim stradalnicima Domovinskog rata. Samo je petero ljudi glasalo protiv. Miro Bulj, ja, Troskot, Hrvoje Zekanović i Marko Milanović Litre. Svi ostali, veliki bunđije i velike galamđije tijekom rasprave o Zakonu su ostali suzdržani ili pobjegli iz Sabora”, rekao nam je Sačić koji nam otkriva kako su suzdržani bili i pripadnici Domovinskog pokreta, Miroslav Škoro, ali i Stipo Mlinarić Ćipe koji je jučer na raspravi o navedenom Zakonu žestoko napao SDSS-ovku Draganu Jeckov i pritom glasno protestirao.

“Ostao sam šokiran, glava me boli”

“Tu se vidi tko je za Hrvatsku, a tko nije”, kaže nam Sačić koji je ostao zgrožen činjenicom da je Stipo Mlinarić nakon svega ipak ostao sudržan. “Ćipe je ostao suzdržan kao i Bartulica. Ja sam se jako neugodno iznenadio kada sam čuo da je moj prijatelj bio suzdržan . Ostao sam šokiran i glava me boli danas zbog toga.

Podsjetimo, mišljenje Odbora za Ustav je dobilo potporu 77 zastupnika, čak jedan glas više od 76, koliko HDZ s partnerima ima, 41 je bio protiv, a 12 suzdržanih.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: N.K/Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.