Savo Štrbac htio iz BiH ući u Hrvatsku, no nisu ga pustili

07.08.2013. 23:34:26

Štrbac je ovogodišnju komemoraciju pokušao iskoristiti za provokaciju. Krenuo je prema graničnom prijelazu s Hrvatskom, no graničari ga nisu pustili u državu.

Kontroverzni Savo Štrbac, lider još kontroverznije srpske udruge Veritas sa sjedištem u Beogradu, u utorak je bio u bivšem Bosanskom Novom kojemu su Srbi Republike Srpske promijenili ime u Novi Grad. Sudjelovao je u paljenju svijeća na cesti kojom su Srbi, koji nisu htjeli ostati u Hrvatskoj nakon "Oluje", odlazili prema Srbiji. To je tradicionalna manifestacija koju Štrbac ne propušta. Uz paljenje svijeća, baca se cvijeće u Unu, a pritom se naveliko govori o "genocidu" nad Srbima i "genocidnosti Hrvata".

Štrbac je ovogodišnju komemoraciju pokušao iskoristiti za provokaciju. Krenuo je prema graničnom prijelazu s Hrvatskom, odnosno Europskom unijom. Međutim bosanska Državna granična služba zaustavila je i njega i njegovu pratnju, sukladno međunarodnim pravilima. Štrbac i društvo pokušali su iznuditi prolaz prema hrvatskoj strani, ali djelatnici Državne granične službe bili su neumoljivi. Štrbac je, na kraju, s bosanske obale Une pustio vijenac u rijeku.

Međutim, u subotu 10. kolovoza u selu Žirovcu na Banovini, na cesti Glina-Dvor, jedno "udruženje" iz Novog Sada planira postavljanje spomen obilježja "žrtvama Oluje". Na čelu "udruženja" je osoba koja je ratovala na tlu Hrvatske protiv Hrvatske, te su hrvatski branitelji upozorili kako će spriječiti tu provokaciju. 

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.