SDP-ov Sabo je financirao djeci obuku i učenje vještina u Apatinu u Srbiji

27.06.2016. 19:42:20

Postoje manji pokreti i već organizirani od strane nekoga s određenim ciljem. Kako bi se stvorio neki temelj za bilo kakvu organizaciju i udrugu, mora se udružiti nekoliko osoba, rekao je Culej Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) na svojim je web stranicama objavila izvješće od 40-ak stranica o svojem radu u prošloj godini. Upozorili su i na posljedice ratnih trauma i neriješenih međunacionalnih odnosa koje mogu biti plodno tlo za jačanje ekstremizma. Također je konstatirana i pojava četništva, pogotovo kod mlađih osoba. Upitali smo dopredsjednika Udruge specijalne policije i saborskog zastupnika Stiva Culeja za komentar koji je naglasio da je kroz svoje mnoge javne nastupe upozoravao upravo na tu činjenicu. "Kroz mnoge javne nastupe, kako u Saboru tako i na lokalnim televizijama, upozoravao sam i upućivao na to da djeca iz pojedinih obitelji odlaze u Apatin u Srbiju na vikende gdje su im držali nekakvu obuku i učili ih vještinama", rekao je i dodao da im je dolazilo i folklorno društvo Sloga. Naglasio je da odlaske u Apatin financirao bivši gradonačelnik Vukovara Željko Sabo. "Odlaske na vikende je čak financirao, naš, bivši gradonačelnik Vukovara Sabo. Tamo su ih držali kao nešto u vidu ferijalnog bivšeg saveza, ono 'Upoznaj domovinu da bi je više volio'", kazao je. Objasnio je razliku manjeg pokreta i organizacije. "Postoje manji pokreti i već organizirani od strane nekoga s određenim ciljem. Kako bi se stvorio neki temelj za bilo kakvu organizaciju i udrugu, mora se udružiti nekoliko osoba", rekao je. Istaknuo je zabrinjavajuću mogućnost financiranja takvih udruga. "Nije strano u nekim srpskim mjestima u okolici Vukovara da se takva pojava, takvo udruživanje potiče od struktura vlasti, pa čak i sufinancira. Ne u svim srpskim mjestima, ali u nekima ima takvih pojava", bio je jasan Culej. Prisjetio se famoznog biltena 'nepoćudnih osoba' Milorada Pupovca na kojem je čak on na sedmom mjestu i dodaje da se na tom biltenu nalaze sve osobe koje su 'bilo kada, u bilo kojem vremenu nešto rekli protiv Pupovca i njemu sličnim ili se nisu složili s njegovim stavovima'. Odbacio je mogućnost politiziranja SOA-inog izvještaja. "Ne vjerujem da je politizirano. Kao što ja temeljim svoju priču na nečemu, kao što i Milorad Pupovac temelji svoje priče, sigurno ima neke spoznaje na kojima se temelji izvješće. Uvijek ima u nečemu nečega", zaključio je Culej za direktno.hr.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.