Šefica zadarskog aerodroma: 'Neću vratiti bonus od 195.000 kuna, nisam učinila ništa nemoralno'

17.09.2013. 12:17:38

Pupić-Bakrač navodi da je isplata u skladu s odlukom vlade o utvrđivanju plaća i drugih primanja predsjednika i članova uprava trgovačkih društava.

Direktorica Zračne luke Zadar Katica Pupić-Bakrač priopćila je kako su odluku o isplati njezina bonusa od 195 tisuća kuna "jednoglasno donijeli Skupština Zračne luke Zadar na čelu s resornim ministrom Sinišom Hajdaš Dončićem i Nadzorni odbor" te da isplatom nije učinila "ništa nezakonito ni nemoralno".

Katica Pupić Bakrač smatra kako varijabilni dio odluke ne može biti vraćen ucjenama i zahtjevima, jedino pismenom odlukom Vlade ili ministra na koju će, kako je najavila, poštovati.

Nikakav naputak niti preporuku o neisplati tog dijela plaće nisam dobila. Varijabilni dio može biti vraćen pisanom odlukom Vlade ili ministra, a nikako usmenim zahtjevima i ucjenama. I nije u pitanju novac, nego je stvar principa i poštovanja ugovora. Dakle, ako dobijem pisanu odluku, dužna sam je poštovati, novac ću vratiti, a svoja prava zaštititi pravnim putem - izjavila je Katica Pupić Bakrač, direktorica Zračne luke Zadar.

Problem oko isplate bonusa direktorici Zračne luke Zadar nastao je jer dio javnosti i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture smatra da nije smjela uzeti bonus bez obzira na dobar poslovni rezultat zbog opće gospodarske krize, ali i naputka vlade državnim tvrtkama da to ne čine.

Navodi da je ministar Siniša Hajdaš Dončić nakon Skupštine Zračne luke, gdje mu je prezentirano financijsko izvješće u kojemu je bio i bonus za direktoricu, izjavio da je prezadovoljan njenim radom te da su mu barem svi ostali direktori kao ona.

Odluka o bonusu donesena je nakon oporezivanja kada je zračna luka utvrdila više od 7 milijuna dobiti u 2012. Iz toga se dade zaključiti da je Hajdaš Dončić glasanjem za izvještaj glasao i za dodjelu bonusa direktorici koja ima plaću od 17.000 kuna. Direktorica Zračne luke Zadar odbacila je komentare te poručuje kako stimulativni dio plaće nije ostvaren  potporama države, nego prihodima i postignutim rezultatom.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.