Šešelj: Vučić je izjavio da ću za jednog Srbina ubiti 100 muslimana

22.12.2014. 09:55:48

Haaški optuženik Vojislav Šešelj izjavio je u intervjuu za televizijsku postaju FACE iz Sarajeva da je Srebrenica “najmračnija točka na srpskoj strani” u proteklom ratu, ističući da su srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić ratni zločinci ako se i njega tako tretira. “Srebrenica je ključna srpska kompromitacija i važno je da se to kaže jer je Srebrenica najmračnija točka na srpskoj strani. Ja ne osporavam zločin u Srebrenici, samo tvrdim da nije genocid”, rekao je Šešelj za FACE TV. Dodao je da su srpske snage i u Prijedoru ubijale zatočene civile, kao i u Srebrenici. Komentirajući ratnu ulogu sadašnjeg srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića i predsjednika vlade Aleksandra Vučića, Šešelj je rekao kako su i njih dvojica zločinci ako se za njega tako tvrdi. “Nikolić je bio dragovoljac u istočnoj Slavoniji i za ratne zasluge je postao četnički vojvoda. Vučić je bio dragovoljac na Židovskom groblju u Sarajevu, kod Slavka Aleksića. Vučić je uvijek davao mnogo ekstremnije izjave od mene. Ja nikada nisam izjavio da ću za jednog Srbina ubiti 100 muslimana. Vučić jest”, rekao je Šešelj. Pojasnio je i kako se neće dragovoljno predati Haaškome sudu, ne isključujući mogućnost da ga srbijanske vlasti uhite. “Ako me Nikolić i Vučić uhite, kao moji izravni suučesnici u ratnim zločinima, onda što ja tu mogu”, zaključio je Šešelj. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.