Sindikat policije: Kao i zdravstvenim radnicima, predstoje nam najteži dani u karijeri; ne smanjujte nam plaće

21.03.2020. 16:30:00

Sindikat policije Hrvatske pozvao je u subotu Vladu i MUP da odbace pozive za smanjenje plaća u javnom sektoru, koje u javnost plasiraju "pojedini neodgovorni političari"

"U trenucima kad nekima od zaposlenika u javnom sektoru, među koje svakako spadaju zdravstveni radnici i policajci, predstoje najteži dani u karijeri, pozivanje na smanjivanje njihovih plaća samo unosi nemir među njih", priopćio je sindikat.

Iz sindikata su poručili da su policajci stupajući u službu bili svjesni da s policijskim poslom dolazi i suočavanje s raznim rizicima, a ovih se dana uobičajenim rizicima kojima su inače izloženi pridružila i prijetnja od zaraze potencijalno smrtonosnim virusom COVID-19.

"Policajci prihvaćaju i taj rizik te će savjesno obavljati svaku dužnost koja će im u predstojećim danima biti povjerena, ali ne zaslužuju da, dok su oni na cesti, pojedini političari iz svojih udobnih domova i ureda pozivaju na smanjenje njihovih materijalnih prava", kaže SPH.

Od Vlade i MUP-a traže stoga da odbace pozive za smanjenje plaća u javnom sektoru, posebice policijskih službenika i zdravstvenih djelatnika.

Izvor: Tportal

Izvorni autor: i. Ba/Foto: Milan Šabić/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.