SMETA MU HV: IDS-ov BORIS MILETIĆ NE BI HRVATSKU VOJSKU U ISTRI, ON BI SVE TO CILJANO DEMILITARIZIRAO…

23.04.2018. 13:24:43

Poznato je da je Boris Miletić sin bivšeg pripadnika JNA! Tada mu nije smetala JNA u Puli , nije smetalo ni turizmu, a sada mu smeta, jer je to Hrvatska država, pa samim time i Hrvatska vojska!...

Čitam danas 22.travnja 2018 godine, kako se predsjednik IDS-a ,Boris Miletić,  hvali da je uspio u namjeri demilitarizacije Istre, i  sa premijerom g. Plenkovićem  i  ministrom obrane g. Krstičevićem, uspio dogovoriti da neće zrakoplovi prelijetati nebo nad Istrom. Poznato je da je Boris Miletić sin bivšeg pripadnika JNA!  Tada mu nije smetala JNA u Puli , nije smetalo ni turizmu, a sada mu smeta, jer je to Hrvatska država, pa samim time i Hrvatska vojska! Čije je to nebo pitam vas? Jeli IDS-ovo ili  Hrvatsko ? Koji je Miletić faktor uopće da takvo što traži? Pa nije Istra njegovo leno, nije je dobio u miraz ili nasljedstvo? Zar smo sa za to borili, pitaju se branitelji? Zar ostaviti dio hrvatskog neba nezaštićen? Koje će iduće dijelove neba ili teritorija tražiti, da ne bude pod hrvatskim suverenitetom? Za nas istarske Hrvate veoma razočaravajuća vijest, s obzirom da dobro poznajemo i osjećamo IDS-ovu politiku prema nama i domovini Hrvatskoj. Po Ustavu RH
Članak 2.
Suverenitet Republike Hrvatske neotuđiv je, nedjeljiv i neprenosiv. Suverenitet Republike Hrvatske prostire se nad njezinim kopnenim područjem, rijekama, jezerima, prokopima, unutrašnjim morskim vodama, teritorijalnim morem te zračnim prostorom iznad tih područja… Vjerujem da ste svi upoznati  sa IDS-ovom Programskom deklaracijom, Statutom i djelovanjem u proteklih 27 godina od njegova osnivanja. IDS vodi od samog svog osnivanja protuhrvatsku, iredentističku i separatističku politiku, uvijek na štetu nas istarskih Hrvata. IDS sistematski zatire svaki spomen na hrvatstvo Istre. U studenom 2017 godine Istarska Županija ukinula je financiranje Kalendara Jurina i Franina, koji je izlazio od 1923 godine kao cjelogodišnje obiteljsko štivo, posvećeno istarskom čovjeku. Taj Kalendar je bio svjetionik istarskim Hrvatima, i svim građanima Istre u čuvanju starih običaja, putokaz u poljoprivrednim radovima, a kao kulturna baština trebao je naići na razumijevanje Istarske Županije, ali nije? Dok nasuprot tomu za Dane Srpske kulture po istarskim gradovima svake godine ima sredstava. IDS se hvali sa multietničnosti, multikulturalnosti i tolerancijom, ali kriteriji su im dvostruki. To vrijedi za sve, osim za Hrvate. Podsjećam vas na to, kako je izviždana Predsjednica na proslavi sjedinjenja Istre sa maticom zemljom u rujnu 2017 godine, na sam spomen mons. Bože Milanovića! Podsjećam i premijera g. Plenkovića  kako ga  je Boris Miletić napao prigodom darovanja Vile Idole Porečko-Pulskoj biskupiji, reagirajući žestoko na njegove  riječi, da je Katolička crkva sačuvala hrvatski identititet u Istri. Svaki i najmanji spomen hrvatstva i Katoličke crkve za IDS i njegovo vodstvo, Jakovčića, Miletića i Flega, je sporno, jer im je zapreka potpunog preuzimanja Istre. Napominjem da je ovaj zahtjev za demilitarizaciju samo korak ka proglašenju Republike Istre. Sve imaju spremno, sva obilježja državnosti; Statut Istarske Županije, grb, zastavu, himnu, monetu, radio postaju koja emitira na internetu, putovnicu, osobnu iskaznicu, standardizacija made in Istria, istrovnicu , i samo čekaju pogodan trenutak. Ako nema HV-a u Istri, zatvori se tunel Učka i evo vam Republike Istre. Nemojte misliti da preuveličavam, javno sam objavila  sve moje tekstove u kojima upozoravam na opasnu politiku IDS-a! Iz svega navedenog što se IDS-a tiče, dobro treba promisliti,  jer oni nisu dobronamjerni. Poznato je da je Boris Miletić sin bivšeg pripadnika JNA!  Tada mu nije smetala JNA u Puli , nije smetalo ni turizmu, a sada mu smeta, jer je to Hrvatska država, pa samim time i Hrvatska vojska! Nadam se i vjerujem da je ovo jasno i predsjedniku Vlade i ministru obrane.

Lilli Benčik

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.