Sportske igre mladih sve bliže: U Zagrebu više od 1000 djece

17.05.2013. 16:08:02

17.5.2013

Tijekom travnja i svibnja Coca-Cola Cup će na trgovima 24 hrvatska grada okupiti djecu od 12 do 15 godina, a označava uvod u 17. Sportske igre mladih.

Na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, održan je Coca-Cola Cup koji je okupio više od 1000 natjecatelja. Tijekom travnja i svibnja Coca–Cola Cup će na trgovima 24 hrvatska grada okupiti djecu od 12 do 15 godina kako bi ih animiralo za sudjelovanje na 17. Sportskim igrama mladih koje su prošle godine okupile 83.374 natjecatelja, a ovog se ljeta očekuje približavanje brojci od stotinu tisuća. Osnovni je cilj Coca-Cola Cupa osvijestiti djecu i mlade o važnosti bavljenja sportom i redovite tjelesne aktivnosti u borbi protiv pretilosti i postizanju dobre tjelesne forme i zdravlja. U pozdravnom govoru nakon otvaranja natjecanja, gradonačelnik Zagreba  Milan Bandić naglasio je važnost ulaganja u sport i mlade. ''Sretni smo što su Coca-Cola Cup i Sportske igre mladih stigle u naš grad, radi se o natjecanjima koje iz godine u godinu rastu i promiču prave vrijednosti“, naglasio je gradonačelnik Bandić. Najvećem do sada  Coca-Cola Cup-u Sportskih igara mladih prisustvovali su i prijatelji Igara: Ornela Vištica, Mario Stanić, mladi igrači NK Dinama, rukometaši Croatia Osiguranja, Dubravko Šimenc i mnogi drugi... Prije nekoliko dana započele su i prijave za ovogodišnja natjecanja na www.igremladih.org i na Facebook stranici Sportskih igara mladih, a 17. Sportske igre mladih započinju kao i uvijek - po završetku školske godine! Izvorni članak možete pročitati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.