Stožer za obranu hrvatskog Vukovara: Ministru bez branitelja

08.04.2014. 13:42:59

josicS1_606149S1

Ministru bez branitelja, Matiću:

 

Za Matića članovi SOHV-a (hrvatski branitelji i stradalnici) govore  ratnohuškačkim jezikom kojega su naučili prije i početkom Domovinskog rata !!

Promiče li Matić tezu da su Hrvati bili ti glavni huškači koji su uzrokovali početak  krvavog rata i doveli do raspada Jugoslavije? Opravdava li on time srpsku agresiju koja je razorila Vukovar i Hrvatsku?

 

Stožer nije podanik niti jednoj političkoj opciji, niti će to biti, nego sluga hrvatskome narodu i građanima Hrvatske koji uvažavaju zemlju u kojoj žive. Stožer za obranu hrvatskog Vukovara od svog osnutka nudi konkretna rješenja problema, poziva na dijalog, na poštivanje zakona i Ustava, ali se ta rješenja i pozivi ignoriraju od strane vladajuće koalicije kojoj i Matić pripada. 

 

Stožer brani Vukovar od kaosa i učinit će sve da obrani dostojanstvo Vukovara, simbol patnje, žrtve i dostojanstva  hrvatskog naroda, od nezakonite i preuranjene primjene dvojezičnosti, unatoč nezakonitom i protuustavnom nasilju vlastodržaca, kreatora kaosa. 

 

Zar je Matić nesretan što SOHV pisanom riječi izražava činjenice i pokušava pronaći rješenja na demokratski način, kroz državne institucije koje ne čuju? Zar bi njegovo zadovoljstvo bilo veće kada bi se SOHV ponašao onako kako ga nazivaju on i njegovi vlastodršci kojima služi i zbog kojih je okrenuo leđa svom gradu i sugrađanima? Barbarski, rušilački..?! Priželjkuje li on krv na ulicama grada u kojem je odrastao, školovao se, čak ga i branio zbog čega je završio u srpskim koncentracijskim logorima? Sudeći prema njegovim, ali i izjavama i postupcima vladajućih, da. Apsolutno da, oni uistinu to priželjkuju. I to je, zapravo, poražavajuće.

 

SOHV nikada nikoga nije napao zbog  nacionalnosti jer Stožer ravnopravno čine Bošnjaci, Srbi, Ukrajinci, Rusini, Mađari, Hrvati, … 

 

SOHV nikome nikada nije pokušao braniti odavanje pijeteta ali se snažno protivimo licemjernoj  i podmukloj estradizaciji žrtve u cilju zatiranja istine i izjednačavanja krivnje.

 

Stožer zajedno s Rusinima i Ukrajincima obilježava godišnjice njihovog progona iz Petrovaca. Matića tamo nismo vidjeli. Stožer sudjeluje u proslavi Svjetskog dana Roma. Je li Matić bio tamo? Članovi SOHV-a ne mrze nikoga. 

 

Stožer želi da se o Hrvatskoj razgovara s onima koji su Hrvatsku branili, a ne s onima koji su se borili protiv Hrvatske.

Stožer se otvoreno suprotstavlja nepoštivanju zakona i Ustava, ukazuje na probleme u  životu građana Hrvatske, probleme u gospodarstvu, pravosuđu, upravi, kulturi, školstvu, zdravstvu i suprotstavlja se nasilju vladajućih. 

 

Zar Matiću smeta to što su većina članova Stožera praktični vjernici? Smetaju li mu oni kojima SOHV najviše vjeruje: branitelji, stradalnici, molitelji i, zaboravio je spomenuti, hranitelji?

Smeta li mu to što SOHV ne dopušta napade na Boga, obitelj i Domovinu?

Smeta li mu to što ne mislimo onako kako bi to htjeli on i vladajuća klika kojoj pripada?

 

 

 

Neka  Matić odgovori:

- što je poduzeo po pitanju zdravstvenog stanja hrvatskih branitelja, načina  sistematskih pregleda te modela liječenja onih kod kojih se otkriju teške bolesti?

 

- kada će svima onima koji boluju od PTSP-a otkriti tajnu svog čudesnog izlječenja, čime bi pomogao mnogim braniteljima koji boluju od te teške bolesti?

 

- kada će predložiti da se novac, koji se utroši svake godine u srpnju na Brijunima za druženje i uživanje političke i umjetničke „elite“  Hrvatske i „Regiona“ (sve po 7 kuna), iskoristi za izgradnju Bolnice i centra za liječenje i rehabilitaciju teško bolesnih branitelja?

 

- zašto za promotora istine o Vukovaru i vukovarske priče predlaže Hrvata koji je u vrijeme najžešćih napada na Vukovar i Hrvatsku pobjegao u Srbiju, koji o sebi piše da je dvostruki izdajnik, koji je tamo živio i radio tijekom srpske agresije i snimao film „Dezerter“ nakon okupacije Vukovara kada je grad bio sravnjen sa zemljom a branitelji zatočeni i mučeni u srpskim logorima tek par kilometara od njegova boravišta?

 

S vjerom u Boga i hrvatski narod.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.