Stožer za obranu hrvatskog Vukovara: Referendumi se moraju održati – narod je jedini suveren

19.09.2014. 19:01:21

Prikupili smo gotovo 650.000 potpisa za referendum, što je Sabor potvrdio. Referendumsko pitanje nije u neskladu s Ustavom, što je Ustavni sud RH u svojoj katastrofalnoj odluci potvrdio. Zašto katastrofalnoj? Unatoč tome što ne postoji ni jedan zakonski ni ustavni razlog za zabranu referenduma – referendum je zabranjen! To je urušavanje trodiobe vlasti i ustavnopravnog poretka, to je oduzimanje suvereniteta narodu. Od toga dana, gospodo, Hrvatska je u ustavnoj krizi. Narod je iznad Ustava. Narodni referendum je iznad Sabora i Vlade. Nitko nema ovlasti ni pravo zabraniti referendume, kako  referendum o dvojezičnosti,  tako ni referendum o izbornom zakonu koji aktivno podržavamo, i  opet pozivamo sve simpatizere SOHV da se odupru stranačkoj stezi i podupru referendumske izmjene izbornog zakona. Referendumi se moraju održati, a gospodi u poziciji i opoziciji poručujemo: Ne igrajte se referendumskim institutom – igrate se s vatrom. S vjerom u Boga i hrvatski narod. Stožer za obranu hrvatskog Vukovara PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.