Sve topliji dani: Temperature iznad 30 stupnjeva, vrijeme je za uživanje...

16.06.2013. 10:42:32

Ovih dana očekuje nas dosta sunca, a tek rijetko uz umjerenu dnevnu naoblaku ponegdje u kopnenom području može biti kakvog kratkotrajnog pljuska. I to najvjerojatnije samo tijekom nedjelje. I dalje smo pod prevladavajućim utjecajemm prostrane anticiklone, ostajemo u polju povišenog tlaka, a nešto malo nestabilnog zraka po visini nedaleko od nas neće previše narušiti lijepo i sunčano vrijeme. Jutro i uglavnom vedro, k tome još i toplo, toplije od subotnjeg, a ni znatnijeg vjetra neće biti. U unutrašnjosti će se mjeriti između 15 i 20 stupnjeva, a minimalna temperatura duž Jadrana bit će od 18 do 23. Sunčano će se nastaviti i u drugom dijelu dana. Tek u Podravini, Međimurju i u Hrvatskom zagorju uz umjeren razvoj dnevne naoblake mala je mogućnost za pokoji pljusak. Vjetar će biti slab, a i poslijepodne može biti još malo toplije nego danas. Najviša dnevna temperatura očekuje se između 29 i 32 stupnja.  Sunčano u gorju, no tamo  sredinom dana i poslijepodne mjestimice moguć umjeren razvoj oblaka, pa i pokoji pljusak. Temperatura od 25 do 30 stupnjeva, a na moru, s druge strane Velebita, moguće i stupanj, dva viša. Na Jadranu će k tome cijeli dan prevladavati vedro, uz slab jugozapadni i zapadni vjetar. U Dalmaciji  sunčano, vrlo toplo ili vruće vrijeme. Puhat će većinom slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a najviša dnevna temperatura bit će između 29 i 31 stupanj.  emperatura mora i dalje je većinom između 20 i 22, dakle sasvim dovoljno za kupanje. Vrijednost UV-indeksa u većini kopnenih krajeva te na sjevernom Jadranu i sutra bit će visoka, a u gorskoj Hrvatskoj te u Dalmaciji vrlo visoka. Zadržat će se  sunčano, vrlo toplo pa i vruće. Svakim danom bit će sve toplije, tako bi se sredinom tjedna temperatura mogla približiti i 35 stupnjeva. I na Jadranu će se nastaviti sunčano i vruće, uz slab do umjeren maestral. Bit će malo manje vruće nego u kopnenom području, ali isto najčešće preko 30 stupnjeva. Foto: Cropix Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.