SVIJEĆE ZA JOSIPA JOVIĆA

27.03.2019. 19:35:53

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.) predlaže svim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, ali i ne samo njima, da u nedjelju, 31. ožujka podno spomen obilježja iz Domovinskog rata u svojim gradovima i mjestima, zapale svijeće u znak sjećanja na Josipa Jovića, prvog poginulog hrvatskog branitelja, Junaka hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata. Naime, mladi Jović (Aržano kod Imotskog, 21.studenoga 1969.- Plitvice 31. ožujka 1991.), kao hrvatski redarstvenik, poginuo je od srpskog metka u Nacionalnom parku Plitvice na “Krvavi Uskrs”. Ubili su ga – iz zasjede. Bila je to akcija hrvatskih redarstvenika, specijalaca kad su tog 31. ožujka svim silama krenuli razbiti pobunjene srpske teroriste, koji su zauzeli Nacionalni park, istjerali domaće i strane turiste te ovaj dio Hrvatske željeli proglasiti “srpskim” teritorijem. Hrvatski specijalci su uspješno okončali ovu akciju u kojoj je uhićeno i 29 srpskih terorista, među kojima je bio i ratni zločinac Goran Hadžić, koji je ubrzo nakon toga (kako i zašto?) pušten na slobodu te postao jedan od glavnih kolovođa srpske pobune u istočnom dijelu Hrvatske, koja je četiri godine pod nazivom “Krajina” bila pod četničkom okupacijom.

Mladi u školama na žalost veoma malo znaju o prvoj žrtvi Domovinskoga rata, pa je i naš prijedlog da se ovih dana barem dio jednog školskog sata posveti ovoj nevinoj hrvatskoj žrtvi, koja je dala život za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu – da se ne zaboravi.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.) T

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.