SVJEDOK TRAGEDIJE U KOJOJ SU POGINULA DVA RADNIKA: ‘Doviknuo je da ne ulazim i zatrčao se prema njemu’

29.04.2019. 14:52:18

‘Stariji radnik je morao čistiti kadu. Unutra nije trebalo biti struje. U jednom trenutku starijeg je počela tresti struja. Krenuo sam prema kadi, ali mlađi radnik je doviknuo da ne ulazim i zatrčao se prema starijem…’

Dvojica radnika tvornice DIV umrla su u ponedjeljak u kninskoj bolnici nakon što su teško ozlijeđeni u tvornici, doznaje se u šibenskoj policiji, koja obavlja očevid na mjestu nesreće. Prema onome što su dosad utvrdili, riječ je o 34-godišnjaku i 20-godišnjaku, radnicima te tvrtke. Dojavu da izađu na teren policajci su dobili nešto poslije 11 sati, dok su dvojica radnika malo prije podneva proglašena mrtvima.

Kobna strujna kada

Prema pisanju portala Index, jedan se radnik nalazio u strujnoj kadi kad ga je stresla struja, a drugi mu je pokušao pomoći pa je i on stradao. “Stariji radnik je morao čistiti kadu. Unutra nije trebalo biti struje. U jednom trenutku starijeg je počela tresti struja. Krenuo sam prema kadi, ali mlađi radnik je doviknuo da ne ulazim i zatrčao se prema starijemu. Pokušao ga je spasiti, ali struja je zahvatila i njega”, ispričao je svjedok. Kaže i da su radnici pokušali reanimirati dvojicu ozlijeđenih, ali u tvornici nisu imali opremu za oživljavanje.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.