Teška nesreća na A3 kod Popovače, poginula dvojica vozača

12.08.2013. 17:52:57

11.8.2013

Policija je izvijestila kako se jutros, oko 8.30 sati na 95-om kilometru južne strane autoceste A-3 kod Donje Gračenice, općina Popovača, dogodila prometna nesreća u kojoj su dvije osobe smrtno stradale, a jedna je osoba lakše ozlijeđena. Nesreću je izazvao 31-godišnji vozač osobnog automobila, riječkih registracijskih oznaka, koji je vozilom upravljao lijevim prometnim trakom iz smjera zapada prema istoku. Vozač se nije kretao sredinom obilježene prometne trake već je naglo skrenuo u desno uslijed čega se automobil zanio i udario desnom stranom u lijevi bočni dio osobnog automobila, rumunjskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 71-godišnjak. >>FOTO Dubrovnik: U frontalnom sudaru poginula žena Od siline udarca automobil rumunjskih nacionalnih oznaka se odbio u desno i udario u metalnu odbojnu ogradu zaustavnog traka, a potom u metalnu odbojnu ogradu odvodnog kanala "Gračenica“ gdje se i zaustavio. Automobil riječkih registracijskih oznaka se također odbio u desno, udario u metalnu odbojnu ogradu uz zaustavni trak, prošao kroz nju, sletio na zelenu površinu, probio zaštitnu žičanu ogradu i sletio u odvodni kanal gdje se automobil prevrnuo i udario krovom u kosinu kanala. U nesreći su oba vozača smrtno stradala, a putnica iz rumunjskog automobila, 44-godišnja talijanska državljanka je lakše ozlijeđena te joj je liječnička pomoć pružena u sisačkoj bolnici gdje je zadržana na liječenju. Očevid na mjestu nesreće je obavila državna odvjetnica Općinskog državnog odvjetništva u Kutini, po čijem nalogu su mrtva tijela prevezena u sisačku bolnicu gdje će se obaviti obdukcija.  (Agencija VLM) Izvornu vijest možete pogledati ovdje

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.