TKO JE VIJEĆNIK KOJI TEŠKO OPTUŽUJE GOTOVINU? U medijima se spominjala njegova kleveta, ali i bogatstvo njegove supruge

07.01.2022. 15:34:00

Teške optužbe na račun tvrtki Pelagos net farma i Jadran tuna kojima je osnivač general Ante Gotovina ovih je dana iznio zadarski županijski gradski vijećnik iz Akcije mladih Marko Pupić Bakrač, koji se ujedno u svojim istupima dotakao i Ministarstva poljoprivrede.

Naime, prema Pupićevim riječima, u Hrvatsku se uvoze veće količine tune iz Libije, a u ministarstvu se održavaju sastanci na kojima se raspravlja kako legalizirati posao Gotovininih tvrtki, a na tim sastancima osobno predsjeda resorna ministrica Marija Vučković. Nije nevažno spomenuti da je Pupić Bakrač ujedno i državni inspektor iz Zadra te je kao takav i zaposlenik Ministarstva poljoprivrede, međutim on sam akcentirao je kako istupa kao javna osoba te kao vijećnik.

Inače je u zadarskim političkim krugovima Pupić Bakrač dobro poznat kao lokalni političar protiv kojega se vodi postupak za laku povredu službene dužnosti što on pripisuje HDZ-ovoj reakciji na njegovo upozorenje na kriminal, korupciju i nepotizam u režiji vladajuće stranke. U dijelu medija Pupić Bakrač spominjao se i zbog imovine koju posjeduje njegova obitelj, odnosno njegova supruga Katica Pupić Bakrač, koja je svojevremeno slovila za ‘alfu i omegu’ zadarske Zračne luke. Svojedobno je Pupićevu kandidaturu za župana na lokalnim izborima 2017. godine uz Akciju mladih podržavao Most Bože Petrova. A to se događalo nakon raspada koalicije između HDZ-a i Mosta. 

Antihadezeovska priča

„HDZ je domoljubna stranka samo na verbalnoj razini. Naša zadarska priča je ‘antihadezeovska’, pa se sada ona poklapa s nacionalnom politikom Mosta. Ali, iznimno sam zabrinut za političku stabilnost zemlje i zbog načina na koji premijer Plenković pokušava zadržati vlast“, tvrdio je Pupić Bakrač dok su lokalni HDZ-ovci njegovoj supruzi Katici Pupić Bakrač spočitavali to što je baš zahvaljujući njihovoj potpori bila šefica Zračne luke Zadar, a HDZ je navodno uz nju stajao i nakon što je pokazala otvoren neposluh nekadašnjem SDP-ovom ministru prometa Hajdašu Dončiću da zbog recesije povuče zahtjev za isplatu stotina tisuća kuna samoj sebi.

Uzevši bonus ona se preko supruga javno obvezala da će taj novac donirati u humanitarne svrhe, no nije poznato je li ikada to učinila. Negdje u to vrijeme njen se suprug angažira na lokalnim izborima, a lokalni HDZ-ovci opet postavljaju pitanje od kuda ovom paru financijska sredstva za gradnju vile u Zadru, a u javnom prostoru saznalo se i da je apartmane obitelji Pupić Bakrač gradila tvrtka Heres  izvođač radova u Zračnoj luci i to u isto vrijeme! Kada se to saznalo Pupić Bakrač odlazi na bolovanje, a lokalni DORH istragu je provodio pola godine, a o toj istrazi kasnije se nije progovaralo. 

Zanimljivo je kako se Pupić Bakrač pred zadarskim Općinskim sudom našao pod optužbama za klevetu, tužilo ga je osmero kolega veterinara koje je navodno bespredmetno oklvetao pred Upravom za veterinarstvo, Ministarstvom poljoprivrede i Vladom RH.

Inače se na ove posljednje prozivke na račun tvrtki generala Gotovine oglasilo i prozvano Ministarstvo poljoprivrede objasnivši kako su kontrolu ove strogo regulirane djelatnosti osim nacionalnih tijela uključeni i predstavnici Europske komisije, Europske agencije za kontrolu ribarstva (EFCA), ICCAT tajništvo, međunarodni regionalni promatrači te nadležne službe svih država (članice EU-a i države koje to nisu) čija plovila ili farme sudjeluju u procesu. Ministrica Vučković izjavila je kako Ministarstvo ništa vezano uz ribolov, uzgoj i promet plavoperajne tune niti ne može napraviti bez Europske komisije i bez svih država članica

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Iva Međugorac/Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.