Tko stoji iza četničkog spomenika Belim Orlovima u Borovom Selu? (FOTO)

24.07.2014. 08:22:27

"Spomenik Belim orlovima? U Borovom selu? Ne znam za njega", kazuje "neupućeni" načelnik, unatoč činjenici da su četnički grobovi u mjestu njegove nadležnosti poznati većini hrvatske javnosti.

"Živote su dali, za slobodu, za slobodu, srpskom narodu – slava im, Beli orlovi", skandalozni su natpisi na četničkim spomenicima i grobovima u Borovu selu. Slučajni šetač neupućen u krvavu hrvatsku povijest lako bi mogao zaključiti kako šeće po srpskom tlu u kojem su ukopana tijela "srpskih heroja", a shodno tome i "hrvatskih agresora". Sporni spomenik udaljen je samo 200-tinjak metara od onog podignutog za dvanaestoricu izmasakriranih hrvatskih policajaca, za čiju smrt do današnjeg dana nitko nije odgovarao. Obilježje istinskim i pravim herojima Domovinskoga rata je zapušteno, obraslo u korov i prekriveno ugaslim i potrošenim svijećama. Sve to doznajemo od čitatelja Dnevno.hr-a koji sami obilaze spomen-obilježja policajaca i pokušavaju ih držati uređenima i čistima. Zašto se nitko od gradskih vlasti Borova Naselja ne brine o tome i hoće li se netko sjetiti ukloniti četničke spomenike iz redova zloglasnih Belih orlova, šturo doznajemo od načelnika općine Borovo, Zorana Baćanovića:

- Spomenik Belim orlovima? U Borovom selu? Ne znam za njega – kazuje "neupućeni" načelnik, unatoč činjenici da su četnički grobovi u mjestu njegove nadležnosti poznati većini hrvatske javnosti.

Na upit o neuređenom spomeniku pali hrvatskim policajcima, izjavio je:

- O tom spomeniku brigu bi trebali voditi oni koji su ga podigli... Mislim da su to policajci... Nisam sasvim siguran. Ali, želim da znate da i mi ponekad pokosimo i očistimo njihov spomenik – kratko je odgovorio Zoran Baćanović.

Stoga ovom tekstu prilažemo fotografije u nadi da će ih pogledati i "slabovidni" načelnik Borovog...

24-7-2014- 8-15-44

24-7-2014- 8-16-11

24-7-2014- 8-16-38

24-7-2014- 8-16-58

24-7-2014- 8-17-16

  • Autor: S.Vučković
  • Photo: Petar Sović
Izvorni članak možete pogledati OVDJE    

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.