Tomašić: Vukovar je stradao baš od onih koji sada traže svoja prava i to dok ubojice i silovatelji hodaju slobodni

20.07.2019. 12:30:43

Ovdje je, mišljenja je Tomašić, riječ i o nečistoj savjesti i o želji za krivotvorenjem povijesti. "To ide toliko daleko da njih uopće ne zanima što žrtve nisu dobile svoju zadovoljštinu, a što ubojice i silovatelji nisu vidjeli suda, a neki su od njih, kako čujem, radili u policiji, da bi tom licemjerju u prilog sada krenuo i naš Ustavni sud" Nakon što je Ustavni sud odlučio da je potrebno u Vukovaru osigurati uporabu srpskoga jezika i ćiriličnoga pisma u Vukovaru, za mišljenje smo upitali Ružu Tomašić, najpoznatiju osobu iz kruga Hrvatskih suverenista. Na pitanje kako gleda na odluku Ustavnoga suda, Tomašić je odgovorila kako zahtjeve srpske manjine koja na tome inzistira smatra neodgovornima i bezobraznima. "Oni dobro znaju da u Vukovaru ne živi trećina srpskog stanovništva. Vukovar je stradao baš od tih ljudi koji sada traže svoja prava i to dok ubojice i silovatelji hodaju po Vukovaru", istaknula je Tomašić za portal Direktno. "Da je riječ o poštenim ljudima koji žele da se u Hrvatskoj normaliziraju odnosi, onda bi i oni tražili da se svi ti problemi riješe i da se u budućnost ide s čistim obrazom", dodala je. Tomašić se slaže s ocjenom vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penave koji ističe da je od pitanja jezika i pisma hitnije i važnije riješiti sllučajeve stare već gotovo tri desetljeća, to jest neriješene zločine u Vukovaru iz 1991. godine. Ovdje je, mišljenja je Tomašić, riječ i o nečistoj savjesti i o želji za krivotvorenjem povijesti. "To ide toliko daleko da njih uopće ne zanima što žrtve nisu dobile svoju zadovoljštinu, a što ubojice i silovatelji nisu vidjeli suda, a neki su od njih, kako čujem, radili u policiji, da bi tom licemjerju u prilog sada krenuo i naš Ustavni sud", naglasila je Tomašić, pitajući se kakva bi bila situacija da su uloge obrnute. Na upit vjeruje li kako će HNS pokušati iskoristiti slučaj ćirilice u Vukovaru protiv HDZ-a da bi se bolje pozicionirao uoči sljedećih parlamentarnih izbora, Tomašić je odgovorila: "Ako na izbore izađu sami, oni su gotovi, jer neće prijeći izborni prag. HNS će napraviti bilo što, jer nema što izgubiti". direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.