Tomislav Primorac: Zar je zločin tražiti od Hrvata da se na popisu pučanstva izjasni kao Hrvat?

16.09.2013. 13:23:05

"Drugovi" iz CMS-a, kao Hrvat i katolik iz Bosne i Hercegovine, kome je materinji jezik hrvatski, zabranjujem vam da u moje ime zahtijevate ispriku (od Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske) za nešto što je Hrvatska vlast po Ustavu dužna činiti.

Zar je zločin tražiti od Hrvata da se na popisu pučanstva izjasni kao Hrvat, od katolika da se izjasni kao katolik, ako govori hrvatskim jezikom da izjavi da mu je hrvatski jezik materinji jezik?

Poziv Hrvatima iz Bosne i Hercegovine da se na popisu izjasne kao Hrvati nazivate nacionalističkim ispadima koji vas neugodno podsjećaju na politiku Republike Hrvatske iz 90-ih godina. Potpuno vas razumijem. Za mrzitelje svega što je Hrvatsko, pored stvaranja samostalne i neovisne Hrvatske, najveći krimen je zaštita Hrvata u Bosni i Hercegovini. Potpuno je točno da je Hrvatska politika iz 90-ih najodgovornija što danas u Bosni i Hercegovini imamo Hrvata koliko imamo (pokazat će popis). Da, ta politika je najodgovornija što nije uspio plan da nas pobiju, potpuno rasele i asimiliraju. Zato vama smeta ta politika ali još to ne smijete javno priznati.

Poziv nije upućen dijelu građana Bosne i Hercegovine kako navodite, nego Hrvatima Bosne i Hercegovine (ma koliko vam oni bili mrski). Kako bi to se trebali izjašnjavati? Kao Bosanci ili Hercegovci, kao što je to sustavno nekada činjeno sa Hrvatima Bunjevcima.

Kome to smeta?

Uvjeren sam da to ne smeta ni Bošnjacima ni Srbima, kao što ni meni ne smeta njihovo izjašnjavanje. Da pače , drago mi je da danas u Bosni i Hercegovini svatko može slobodno izraziti svoju pripadnost bilo kojem narodu i prakticirati bilo koju vjeru, za razliku od vremena "bratstva i jedinstva" kada su bili podobni oni koji su se odricali i vjere i nacije kako ne bi "izazivali mržnju kod susjeda".

Jugoslavenima , koji su uz komunizam najveće zlo koje je zadesilo hrvatski narod, sigurno smeta. Njima se hrvatska vlast nema nikakova razloga ispričavati. Čak suprotno isti bi se, da imaju imalo savjesti, trebali ispričati Hrvatima za sve zlo koje su oni i njihovi očevi nanijeli hrvatskom narodu (kao i drugim narodima na ovim prostorima).

Govorite o nekakvom raspirivanju mržnje.

Pa vi u svom zahtjevu očitujete i širite svoju mržnju prema svemu što je hrvatsko, i to ne po prvi puta. Sudjelujete u organizaciji većine antihrvatskih i anti teističkih inicijativa, a protivite se, omalovažavate  i osuđujete inicijative onih koji se bore za očuvanje nacionalnih i tradicionalnih duhovnih vrijednosti većine građana Republike Hrvatske.

Navest ću samo par primjera:

Kako objašnjavate zalaganje vaših aktivista za procesuiranje svih zločina koje su počinili Hrvati u Domovinskom ratu (što bi svatko normalan trebao pozdraviti), uz istodobno zagovaranje povlačenja hrvatske tužbe protiv Srbije za genocid u Hrvatskoj, uz obrazloženje da se ne bi Hrvati razočarali negativnom odlukom suda? Hvala na brizi za duševno stanje Hrvata. Nemojte se više tako brinuti.

Ne tražite procesuiranje zločina nad Hrvatima u komunizmu, a puna su vam usta potrebe sa suočavanjem s prošlošću. Valjda se bojite izazivanja međunacionalne netrpeljivosti ako se pokaže da je istina nešto drugačija od one koju nam vaši "povjesničari" (ideolozi) plasiraju gotovo 70 godina. Ne bojte se "istina oslobađa"!

Zalažete se za izjednačavanje prava civilnih žrtava rata s pravima stradalnika sudionika Domovinskog rata. Je li vam cilj zaštita prava civilnih žrtava ili vam bodu oči zaslužena prava sudionika Domovinskog rata? Zar hrvatski narod nema pravo barem malo nagraditi žrtvu onih koji su se za taj isti narod borili? Zašto pravite razliku između prava civilnih žrtava u ratu i u miru? Razlike ne smije biti u pravima, nego u izvoru sredstava za naknadu. Normalno je da odštete žrtvama u miru plaćaju osiguravajuća društva ili počinitelji šteta po sudskim presudama. Žrtve rata odštete dobivaju iz sredstava ratne odštete koju je kroz povijest plaćao agresor (Njemačka je prošle godine isplatila posljednju ratu). Pošto se vaši aktivisti zalažu za povlačenje tužbe protiv Srbije, očito je da bi taj dodatni teret pao na pleća hrvatskog naroda. Jeste li toliko naivni da to ne znate ili želite toliko osiromašiti Hrvatsku kako bi ste uvjerili Hrvate da ne znaju sami upravljati svojom državom i da im je bolje bilo u Jugoslaviji.

Mnoštvo je primjera koji su vapili za osudom vašeg antihrvatskog i anti teističkog djelovanja. Je li osuda bilo i koliko, ne mogu tvrditi u ovom vremenu medijske blokade za one koji nisu pod nadzorom vaših mecena. Dižem svoj glas jer ste ovaj put prevršili mjeru.

Tko ste vi, da bez izbornog legitimiteta, sa stajalištima koje podržava minorna skupina građana Republike Hrvatske išta zahtijevate od vlasti Republike Hrvatske?

Iziđite na izbore s tim svojim stajalištima. Ako dobijete potporu birača provedite potpuno svoje javno izrečena stajališta. To bi bilo demokratski. Ali ne. Vi dobro znate da nemate potporu birača, pa podmuklo istupate kroz nekakve civilne udruge čija stajališta i zahtjeve marionete iz vlasti prihvaćaju kao volju naroda. Oprobani recept iz nove zapadne "demokracije", gdje drska i bučna manjina nameće volju tihoj većini.

Hrvatska je hvala dragom Bogu, prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i hrabrim hrvatskim domoljubima, danas demokratska zemlja (za razliku od Jugoslavije za koju se svesrdno borite) u kojoj svi slobodno mogu iznositi mišljenja i osobna stajališta pa i takovi kao vi. To me raduje, ali je žalosno da se takvi nalaze na platnom spisku države i naroda koji preziru.

Vjerujem da će kad tad u Hrvatskoj narod izabrati domoljubnu vlast koja će takve izrode udaljiti s državnih jasala, i što je najvažnije udaljiti od sudjelovanja u kreiranju bilo kakvih zakona i odluka u Republici Hrvatskoj.

Tomislav Primorac

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.